timberland outlet polos lacoste mbt baratos nike roshe run ghd outlet hollister madrid nike outlet nike huarache joyas pandora Gafas ray ban ray ban baratas ralph lauren espa?a gafas oakley nike sb baratas new balance baratas nike free baratas boligrafos montblanc air jordan ireland new balance ireland

timberland outlet polos lacoste mbt baratos nike roshe run ghd outlet hollister madrid nike outlet nike huarache joyas pandora Gafas ray ban ray ban baratas ralph lauren espa?a gafas oakley nike sb baratas new balance baratas nike free baratas boligrafos montblanc air jordan ireland new balance ireland

18 Nisan 2024 Perşembe
15:27
Ekonomi   Önceki Haber     |     Sonraki Haber       |      ANA SAYFA
Hızlı Yazdır! Hızlı Yazdır        
Yazı boyutunu:    

Tarih/Saat: 30 Mayıs 2013 Perşembe, 11:55:23

Yavuz Sultan Selim Geliyor

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün, adını ‘Yavuz Sultan Selim’ olarak açıkladığı üçüncü köprünün temeli İstanbul’un Fethi’nin 560. yıldönümünde atıldı. Devletin zirvesini bir araya getiren törende konuklar yapılan duanın ardından Mehter marşı eşliğinde butonla

İstanbul Boğazı üzerine yapılacak üçüncü köprünün adı Yavuz Sultan Selim Köprüsü oldu. Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nün Sarıyer Garipçe’deki temeli İstanbul’un Fethi’nin 560. yıldönümünde atıldı. Devletin zirvesini bir araya getiren törende konuklar yapılan duanın ardından Mehter marşı eşliğinde butonlara basarak, köprünün ayağına ilk harcı döktü. Temel atma törenine Cumhurbaşkanı Gül’ün yanı sıra eşi Hayrunnisa Gül, Başbakan Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan, TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Avrupa Birliği Bakanı Egemen Bağış, Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ile üstlenici firmaların yetkilileri, iş dünyası temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.  

ÇEÇEN: ALLAH’A ŞÜKREDİYORUM
İstiklal Marşı okunmasının ardından ev sahibi olarak kürsüye çıkan IC Holding Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Çeçen, Türkiye’nin gurur verici projelerinden birinin temelinin atıldığını belirterek, “Yüklenici firma olarak 3 yılda projeyi bitirmeyi taahhüt ediyoruz. 10 yıl 2 ay işletip devlete devredeceğiz. Allah’ın izniyle kaliteli bir köprü yapacağız ve işimizi zamanında bitireceğiz” dede. 40 yıllık iş hayatında en çok iki projeden gurur duyduğunu belirten Çeçen, “Birincisi Memleketim Ağrı’ya 9 bin öğrencinin eğitim gördüğü Ağrı Dağı Üniversitesi kurmak, ikincisi ise biraz sonra temelini attığımız Üçüncü köprü projesidir. Bunları bana nasip ettiği için Allah’a şükrediyorum” diye konuştu.
ERDOĞAN: ARTIK İSTANBUL’UN İÇİNDE
AĞIR VASITA GÖRMEYECEĞİZ
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 3. köprünün temel atma töreninde yaptığı konuşmada, ağır vasıtaların 3. köprüye yönlendirileceğini söyledi. Erdoğan, “Artık İstanbul’un içerisinde ağır vasıtalar görmeyeceğiz. Ağır vasıtalara cevap ve diğer köprülere alternatif burası olacak” dedi. Başbakan, konuşmasına Peygamber Efendimiz’in ‘İstanbul mutlaka fethedilecektir. Onu fetheden komutan ne güzel komutan, onu fetheden ordu ne güzel ordudur’ hadisinin Arapçasını okuyarak başladı. Erdoğan, bu köprü aynı zamanda çevreyi korumaya yönelik özellikleri olan bir köprü olacak. Bu köprüyü inşa edip üçüncü bir gerdanlığı takıyoruz. Şimdiden Türkiye’ye hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu.
BİZ YAPIYORUZ ONLAR KONUŞUYOR
İstanbul’daki mevcut köprülerden geçen araç sayısının 600 bini bulduğunu söyleyen Erdoğan, “Yani köprüler 2,5 kat fazla kapasiteyle çalışıyor. Hem maliyet kaybı oluyor hem yolculuklar adeta çileye dönüşüyor. İstanbul’a 3. köprü yapımına karşı çıkanlar, bu çileyi sona erdirmek konusunda hiçbir çözüm üretmediler. Ağzı olan konuşuyor. Biz yapıyoruz onlar konuşuyor. Bu zihniyet vaktiyle Aksaray’a Vatan Caddesi inşa edilirken de karşı çıktılar. ‘Ne yapacaksınız bu kadar geniş yolu? Uçak mı indireceksiniz?’ diyorlardı. Biz bu ufuksuz yaklaşımları ciddiye almıyoruz. Biz hedeflerimiz doğrultusunda yürüyeceğiz. Geleceğin Türkiye’sini inşa etmeyi sürdüreceğiz” diye konuştu.
Temel atma törenindeki konuşmasının ardından Başbakan, müteahhit firma ile pazarlık yaparak, köprünün tamamlanma süresini öne çekti. Müteahhit firma yetkililerini kürsüye davet eden Erdoğan, “Gayret edilirse bu köprü 29 Mayıs 2015’e yetiştirilir.” dedi. Ellerinden gelenleri yapmaya çalışacaklarını söyleyen yetkililere, Erdoğan, “Biz de elimizden gelen bütün desteği vereceğiz.” şeklinde hitap etti.
CEMİL ÇİÇEK: BÜYÜK PROJELER
FETİH GÜNLERİNİ ANLAMLI KILAR
Üçüncü köprünün temel atma töreninde konuşan TBMM Başkanı Cemil Çiçek ise köprünün insanlığa barış ve huzur getirecek bir köprü olacağını söyledi. İstanbul’un fethinin 560. yıldönümünü de hatırlatan Cemil Çiçek, “Fetih günlerini anlamlı kılmanın yolu büyük projeleri milletimize kazandırmaktır” dedi.
MÜFTÜ’NÜN YAPTIĞI DUAYLA AÇILDI
Gül’ün konuşmasının ardından tören alanında İstanbul Müftüsü Rahmi Yaran dua etti. Dua edilmesiyle birlikte Cumhurbaşkanı Gül, Başbakan Erdoğan ve beraberindekiler butona basarak üçüncü köprünün inşaatını başlatmış oldu. Bu sırada İstanbul Büyükşehir Belediyesi Mehter takımının konseri izleyenlerden tam not aldı. Köprünün Anadolu yakasındaki inşaatında da havai fişekler atılarak adeta görsel şölen yaşandı.
GÜL: TÜRKİYE’NİN PARLAK
GELECEĞİNİ HERKES GÖRÜYOR
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, “İnşallah bu köprü vaktinde el birliği içinde bitirilecek ve inşallah hep beraber bugün nasıl burada bu temel atmayı gerçekleştirdiysek; açılışını yapıp üstünden Avrupa’dan Asya’ya, Asya’dan Avrupa’ya yürümek de nasip olacaktır” dedi.
İstanbul’un bütün dünyanın gözbebeği, dünyanın nadir şehirlerinden birisi olduğunu ifade eden Gül, “Üç büyük imparatorluğa başkentlik yapmış büyük bir şehir. Dolayısıyla bu şehrin sorumluluğunu taşımak ve bu şehre hizmet etmek şüphesiz ki hepimiz için mutluluk kaynağıdır. Dünya alemin gözü bu ülkede” diye konuştu.
“ÜÇÜNCÜ KÖPRÜNÜN
İSMİ YAVUZ SULTAN SELİM”
Törende son konuşmacı olarak kürsüye çıkan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, İstanbul Boğazı’na yapılacak 3. köprünün isminin ‘Yavuz Sultan Selim’ olduğunu açıkladı.
Gül, “Birinci köprü Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu, devletimizin birinci cumhurbaşkanı Atatürk’ün ismini taşıyor. İkinci köprü İstanbul’u bize armağan eden, fetheden, Peygamberimizin güzel sözüne mazhar olan Fatih Sultan Mehmet’in ismini taşıyor. Bu üçüncü köprü eminim ki herkesin zihninde vardır; acaba bu köprünün ismi ne olacak diye... Biraz önce değerli Başbakanımız o açıklamayı benim yapacağımın işaretini size verdi. Arkadaşlarımız, hükümetimiz hep düşündü, konuşuldu neticede hep beraber şu karara vardık ki üçüncü köprünün ismi Yavuz Sultan Selim Köprüsü olsun” dedi.
MUKADDES EMANETLERİ
BİZE EMANET EDEN PADİŞAH
Yavuz Sultan Selim’in, Osmanlı devletini çok daha büyüten, imparatorluğumuzu cihanşümul bir imparatorluk haline getirmekte çok fetihlere adımları olan ve Mukaddes Emanetleri bize emanet eden bu büyük sultan olduğunu kaydeden Cumhurbaşkanı Gül, “Böyle bir padişahı bu şekilde daima yad etmek, anmak ve ona da saygı ve şükranlarımızı bir tarih bilinci içinde göstermek için bu ismi hep beraber verdik. Bundan sonra inşallah üçüncü köprü de Yavuz Sultan Selim Köprüsü olarak seslendirilecek” diye konuştu.

   yeni akit

 

   manahaber.com bağlantı verdiği sitelerin içeriğinden
   sorumlu değildir.

 

Paylaş :

Diğer Haberler
Deprem sonrası yeni önlem: Altın ithalatı durduruldu
Siirt Fıstığı İçin Müthiş Tesis!..
İstanbul Havalimanı’nda 16 Bin Kişiye İş Fırsatı!
Çamlıca Camii'nde İlk Ezan Ne Zaman?
Hac İçin Ön Kayıtlar Başladı!..
Helal Expo Fuarı Başlıyor
Zekât Sistemi Hakkıyla İşletilirse!...
Ekmeğin Küflenmemesi İçin!..
Yakın Geleceğin Gözde Meslekleri!..
Turistin Yuttuğu 40 Bin Dolarlık Yüzük Çıkarıldı
Ürdün'den Mısır ve Irak'a Ekonomik Çağrı!
Merkez Bankasından Yıl Sonu Dolar Tahmini
Ali Karadaği'den TL Açıklaması
Bilin Bakalım 3. Havalimanının İsmi Ne Olacak?
Ramzan Bayramı'nda 11 Milyar Lira Ciro...
Türk Lirası Böyle Değer Kazanır!..
Cumhurbaşkanı: Ekonomide Her Kötülüğün Anası Faizdir
Çamlıca'daki Caminin Adı Bilin Ne Olacak?
2018 Hac Kuraları Çekildi
Faizsiz Üretim Hedef Alınıyor!..
Dünyanın En Zengin %1’i %50'ye Sahip
Yerli Otomobil Sakarya'da Üretilecek
Türkiye'nin En Yüksek Gölü Ziyaretçilerini Bekliyor...
Bu Tabiat parkı Diyarbakır’da
Ünlü Ekonomist Jim Rogers: Batı Medeniyeti Tamamen Çökecek!..
Buyurun Dünyanın İlk 'Yüzen Çiftliği!..'
İnsanlığı “bozan” 10 yemek!..
Çinli Mühendis Müslüman Olma Gerekçesini Açıkladı...
Türkiye Dünyanın Merkezi Olacak!..
980 Milyon İnsan Her Gece Aç Yatıyor!..
O Ekmekte Talebe Yetişemiyorlar!..
"AK Parti-Kürt İttifakı Türkiye'ye Kazandırır!.."
Emekliye Büyük Müjde!..
Rızkınızın Genişlemesi ve Bereketlenmesi İçin!..
Sur Tarihi Dokusuyla Yeniden Buluşuyor!..
  YAZARLAR
  GAZETE 1. SAYFALAR
  ÖNE ÇIKANLAR
  TARİHTE BUGÜN
18 Nisan 1906
San Francisco depremimde binlerce kişi hayatını yitirdi. ...
18 Nisan 1912
II. Dönem Meclis-i Mebusan toplandı. ...
18 Nisan 1975
Grev ve lokavtlar Sıkıyönetim Komutanlığı iznine bağlandı. ...
18 Nisan 1996
İsrail Başbakanı Şimon Perez Lübnan'a karşı operasyonunu başlattı. ...
 
  SON DAKİKA
» Deprem sonrası yeni önlem: Altın ithalatı durduruldu
» Depremde vefat edenlerin sayısı giderek artıyor!..
» Erkeğin, Hanımına Karşı Görevleri...
» Tarihî Harran Ulu Camii 8 Asır Sonra İbadete Açılıyor!..
» Siirt Fıstığı İçin Müthiş Tesis!..
» Ayasofya'da Gıyabî Cenaze Namazı Kılındı!..
» 31 yıllık Acı: Halepçe!..
» İslam'da Zekâtın Yeri ve Önemi!..
» Almanlar: Müslüman Başbakanı Tartışıyor
» Çamlıca Camii'nde İlk Ezan Okundu
» İmran Han: Keşmir Sorununu Çözen Nobel'e layıktır!..
» İstanbul Havalimanı’nda 16 Bin Kişiye İş Fırsatı!
» Çamlıca Camii'nde İlk Ezan Ne Zaman?
» İslam ve Müslümanlar Arasındaki Çelişki
» Kaza ve Kadere İmanın Mahiyeti
  PARA PİYASALARI
    Alış Satış
  USD %
  EUR %
  HAVA DURUMU
İstanbul /
Ankara /
İzmir /
  NAMAZ VAKİTLERİ
 
  GÜNÜN FOTOĞRAFI    Hepsini gör
  HARİTA

Haritayı Daha Büyük Görüntüle
  SON 24 SAAT
Copyright © 2008 - MANA HABER. Her Hakkı Saklıdır.  
manahaber.com bağlantı verdiği sitelerin içeriğinden sorumlu değildir.
Sitemizde yayınlanan yazı, resim, grafik, ses ve görüntüler, ancak izin alındıktan sonra, kaynak gösterilerek ve link verilerek yayımlanabilir.