timberland outlet polos lacoste mbt baratos nike roshe run ghd outlet hollister madrid nike outlet nike huarache joyas pandora Gafas ray ban ray ban baratas ralph lauren espa?a gafas oakley nike sb baratas new balance baratas nike free baratas boligrafos montblanc air jordan ireland new balance ireland

timberland outlet polos lacoste mbt baratos nike roshe run ghd outlet hollister madrid nike outlet nike huarache joyas pandora Gafas ray ban ray ban baratas ralph lauren espa?a gafas oakley nike sb baratas new balance baratas nike free baratas boligrafos montblanc air jordan ireland new balance ireland

16 Nisan 2024 Salı
12:58
Ekonomi   Önceki Haber     |     Sonraki Haber       |      ANA SAYFA
Hızlı Yazdır! Hızlı Yazdır        
Yazı boyutunu:    

Tarih/Saat: 31 Mayıs 2013 Cuma, 17:59:41

Gül'den işadamlarına, 'Başımızı dik tutun'

Cumhurbaşkanı Gül, Türkmenistan'da -Gül, Türkmenistan'da yaşayan Türk vatandaşlarına seslendi. Gül "Başımızı her yerde dik tutun" dedi

 Türkmenistan'da yaşayan Türk vatandaşları ve iş adamlarıyla bir araya geldi.

Gül ve eşi Hayrünnisa Gül, Mizan İş Merkezi'ndeki toplantıya gelişinde, çocukları sevdi, onlarla fotoğraf çektidi.
Cumhurbaşkanı Gül burada yaptığı konuşmada, Türkmenistan'ın ata yurdu olduğunu belirterek, "Türklerin daha başlangıçtan beri yurdu olan bu topraklarda bugün sizlerle hep beraber olmaktan büyük bir mutluluk duyuyorum" dedi.
Türk heyetinin Türkmenistan'daki üçüncü günü olduğunu hatırlatan Gül, burada yaşadıklarından gurur dulduğunu söyledi.
Cumhurbaşkanı Gül, Türkmenistan'a 5'nci gelişi olduğunu anımsatarak, Türkmenistan Devlet Başkanı Gurbanguli Berdimuhamedov'un da Türkiye'yi 5 kez ziyaret ettiğini, bunun da iki kardeş ülke arasındaki ilişkilerin sıcaklığının göstergesi olduğuna işaret etti. Özel bir devlet ziyareti gerçekleştirdiğini ve olağanüstü bir misafirperlik gördüğünü anlatan Gül, "Bu, Türkmenistan'ın değerli Devlet Başkanı Berdimuhamedov'un Türkiye'ye olan bağlılığı, Türkiye'ye verdiği değer ve hepimize gösterdiği sevginin bir ifadesidir. Bir kez daha kendisine çok çok teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

-Türk iş adamlarının en çok iş yaptığı ülke

Gül, Türkmenistan'ın aynı zamanda Türk iş adamlarının en çok ihtimam gördüğü ve en çok iş yaptığı ülkelerin başında geldiğini, hatta bazılarının Türkmenistanlı gibi olduğunu söyledi.
Türk iş adamlarının Türkmenistan'ın bağımsızlığını kavuştuğu ilk günden beri burada olduğunu, resmi görevler aldığını vurgulayan Cumhurbaşkanı Gül, Türkmenistan'ın 22 sene sonra bugün geldiği noktada, kendisini geliştirdiğini, sağlamlaştırdığını ve kaynaklarını farkında bir şekilde kullanarak Asya'nın en parlayan ülkelerinden biri haline geldiğini kaydetti.
Ülkedeki güzelliklerin altında Türk iş adamlarının emeğini görmekten mutluluk duyduğunu belirten Gül, buradaki iş adamlarıyla iftihar ettiğini dile getirdi. Gül, "Sizler işinizi güzel yapmazsanız size de güven duyulmaz. İş hayatında dostluk önemlidir ama dostluktan öte işini yapacak adamlara güven önemlidir. Siz bu güveni vermişsiniz" değerlendirmesinde bulundu.
Cumhurbaşkanı Gül, Berdimuhamedov'un da işadamlarına itimat ettiğine ve önlerini sonuna kadar açtığına dikkati çekerek, Türklerin hiçbir ülkede bu kadar faal olmadıklarını bildirdi. Türkmenistan'da yapılacak daha çok büyük projeler ve işler bulunduğunu ifade eden Gül, Türk iş adamlarının bu projeleri de başarıyla tamamlayacaklarını söyledi.
İkili ilişkilerde sadece iş dünyasının değil, eğitimin de başta geldiğine değinen Gül, Türkmenistan bağımsızlığına kavuştuktan sonra ilk yapılan işin Türkiye'ye çok sayıda öğrenci göndermek olduğunu hatırlattı. Bugün ise Türkiye'de 8 bine yakın öğrencinin okuduğunu, Türkmenistan'da da gerek Milli Eğitim Bakanlığının açtığı gerekse sivil toplum kuruluşlarının açtığı okullarda okuyan binlerce Türkmen-Türk öğrenci bulunduğunu aktardı.
"Dostluğun ve kardeşliğin ilelebet devam etmesi ve atalarımızdan miras aldığımız bu kardeşliğin gelecek nesillere taşınması da bu eğitim müesseseleri vasıtasıyla sağlanacaktır" diyen Gül, buna ilaveten dün temeli atılan üniversite ile eğitim alanındaki işbirliğinin ne kadar anlamlı olduğunun görüleceğini vurguladı.
Türklere bu konuda gösterdikleri güven nedeniyle Türkmenistan yönetimine ve Devlet Başkanı Berdimuhamedov'a teşekkür eden Gül, Türkmenlerin çocuklarını ve gençlerini emanet ettiği Türk okullarının yöneticilerine ve öğretmenlerine şöyle seslendi:
"Bütün bilginizi çocuklara aktarmalısınız. Türkmen gençliğinin en iyi şekilde yetişmesi, en çağdaş bilgilerle donanması, vatanına bağlı, vatansever ve aynı zamanda en nitelikli bilgi ve teknolojiye vakıf hale gelmesine sizin katkınız olacaktır. Bu da hem büyük bir sorumluluktur hem de büyük bir onurdur."
-Gül'e 'Arkadaş" hediye etti
Türkmen Devlet Başkanı Berdimuhamedov'un jest yaparak, kendisine at hediye ettiğini açıklayan Gül, "Atın adı da 'arkadaş'. Tüm bunlar karşılıklı saygı ve sevgiyi gösterir. Biz de aynı şekilde Türkmenistan'a ve Sayın Cumhurbaşkanına aynı sevgi ve saygıyı aynı ilgiyi her sefer Türkiye'ye geldiğinde göstermişizdir" dedi.
Berdimuhamedov'un bir yılda iki kez Türkiye'ye geldiğini hatırlatan Gül, salondakilere, "Sizler, bizlerin temsilcisi olarak ata yurdumuzda yaşıyorsunuz. Burada daimi olan sizlersiniz. Sizler, bizlerin daima başımızı dik tutuyorsunuz. Daima en olumlu şekilde bizleri temsil ediyorsunuz. Yaptığınız eserler gerçekten herkesi gururlandırıyor" diye seslendi.
Gül, iş adamlarının Türkmenistan'da elde ettiği başarıların başka ülkeler nezdinde konuşulduğunu vurgulayarak, Astana'ya, Almaata'ya, Bakü'ye gidildiğinde Türklerin yaptıklarının görülmesi gerektiğini kaydetti. Orta Asya'da iş yapmak için birçok Avrupalı şirketin Türk şirketlere ortak olma teklifiyle geleceklerine dikkati çeken Gül, "Bu teklifler geliyorsa şaşmayın. Sizler kendinizi ispatladınız" diye konuşku. Konuşmasının ardından salonda bulunanlarla bir süre sohbet eden Gül, onlarla fotoğraf çektirdi.
-Ziyaret buradaki Türklere cesaret verdi-
Türkiye'nin Aşkabat Büyükelçisi Şevki Mütevellioğlu da Türkmenistan'ın bağımsızlığını kazanmasının ardından çok sayıda iş adamı, girişimci, eğitim gönüllüleri ve sağlık personelinin buraya geldiğine işaret etti.
Türkmenistan'daki başarının sırrının bu olduğuna değinen Mütevellioğlu, Gül'e ziyaretinden dolayı şükranlarını sundu. Ziyaretin burada yaşayan Türklere cesaret vermesinin yanında misyon da yüklediğine dikkati çekerek, Türkmenistan'da yaşanan başarının arkasındaki sırrın salonda bulunanlarda yattığını belirtti.
Öte yandan Cumhurbaşkanı Gül, cuma namazını Ertuğrul Gazi Camisi'nde kıldı.

TÜRKMENBAŞI BİNDİĞİ ATI GÜL'E HEDİYE ETTİ

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Türkmenistan'daki resmi temaslarının ikinci gününde Devlet Başkanı Gurbanguli Berdimuhamedov'la onuruna düzenlenen binicilik gösterisini izledi.
Türkmenistan Devlet Başkanlığı Atçılık Sporu Kompleksi'nde düzenlenen gösteride Türkmenistan Devlet Başkanı Gurbanguli Berdimuhamedov da ata binerek gösteri yaptı.
Türkmenbaşı Berdimuhamedov daha sonra gösteri sırasında bindiği atı Cumhurbaşkanı Gül'e hediye etti. Gül, hediyeden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "Çok büyük bir hediye verdi bana. Değerli dostum, kardeşim, arkadaşım, çok teşekkür ediyorum. At çok asil bir hayvan, doğrusu, hediyelerin en kıymetlisi oldu. Çok teşekkür ederim" şeklinde konuştu.
At ve atçılığın büyük önem taşıdığı Türkmenistan'da, her yıl 25 Nisan, Atçılık Bayramı olarak kutlanıyor.
Gösterinin ardından Türk toplumu temsilcileriyle buluşacak Gül, cuma namazını Ertuğrul Gazi Camisi'nde kılacak. Cumhurbaşkanı, Türk basın mensuplarıyla sohbet toplantısı ve Türkmenistan Televizyonu ile mülakatının ardından Aşkabat'tan İstanbul'a hareket edecek. (İHA)

   türkiye gazetesi

 

   manahaber.com bağlantı verdiği sitelerin içeriğinden
   sorumlu değildir.

 

Paylaş :

Diğer Haberler
Deprem sonrası yeni önlem: Altın ithalatı durduruldu
Siirt Fıstığı İçin Müthiş Tesis!..
İstanbul Havalimanı’nda 16 Bin Kişiye İş Fırsatı!
Çamlıca Camii'nde İlk Ezan Ne Zaman?
Hac İçin Ön Kayıtlar Başladı!..
Helal Expo Fuarı Başlıyor
Zekât Sistemi Hakkıyla İşletilirse!...
Ekmeğin Küflenmemesi İçin!..
Yakın Geleceğin Gözde Meslekleri!..
Turistin Yuttuğu 40 Bin Dolarlık Yüzük Çıkarıldı
Ürdün'den Mısır ve Irak'a Ekonomik Çağrı!
Merkez Bankasından Yıl Sonu Dolar Tahmini
Ali Karadaği'den TL Açıklaması
Bilin Bakalım 3. Havalimanının İsmi Ne Olacak?
Ramzan Bayramı'nda 11 Milyar Lira Ciro...
Türk Lirası Böyle Değer Kazanır!..
Cumhurbaşkanı: Ekonomide Her Kötülüğün Anası Faizdir
Çamlıca'daki Caminin Adı Bilin Ne Olacak?
2018 Hac Kuraları Çekildi
Faizsiz Üretim Hedef Alınıyor!..
Dünyanın En Zengin %1’i %50'ye Sahip
Yerli Otomobil Sakarya'da Üretilecek
Türkiye'nin En Yüksek Gölü Ziyaretçilerini Bekliyor...
Bu Tabiat parkı Diyarbakır’da
Ünlü Ekonomist Jim Rogers: Batı Medeniyeti Tamamen Çökecek!..
Buyurun Dünyanın İlk 'Yüzen Çiftliği!..'
İnsanlığı “bozan” 10 yemek!..
Çinli Mühendis Müslüman Olma Gerekçesini Açıkladı...
Türkiye Dünyanın Merkezi Olacak!..
980 Milyon İnsan Her Gece Aç Yatıyor!..
O Ekmekte Talebe Yetişemiyorlar!..
"AK Parti-Kürt İttifakı Türkiye'ye Kazandırır!.."
Emekliye Büyük Müjde!..
Rızkınızın Genişlemesi ve Bereketlenmesi İçin!..
Sur Tarihi Dokusuyla Yeniden Buluşuyor!..
  YAZARLAR
  GAZETE 1. SAYFALAR
  ÖNE ÇIKANLAR
  TARİHTE BUGÜN
16 Nisan 1915
Demirhisar Torpido Botu, karaya oturması sonucu battı. ...
16 Nisan 1919
Fransızlar, Afyonkarahisar'ı işgal etti. ...
16 Nisan 1972
İnsanoğlunun 5. ay yolculuğu 'Apollo 16' uzay aracı ile ...
16 Nisan 1988
FKÖ 2. Komutanı Ebu-Cihad, İsrail askerleri tarafından öldürüldü. ...
 
  SON DAKİKA
» Deprem sonrası yeni önlem: Altın ithalatı durduruldu
» Depremde vefat edenlerin sayısı giderek artıyor!..
» Erkeğin, Hanımına Karşı Görevleri...
» Tarihî Harran Ulu Camii 8 Asır Sonra İbadete Açılıyor!..
» Siirt Fıstığı İçin Müthiş Tesis!..
» Ayasofya'da Gıyabî Cenaze Namazı Kılındı!..
» 31 yıllık Acı: Halepçe!..
» İslam'da Zekâtın Yeri ve Önemi!..
» Almanlar: Müslüman Başbakanı Tartışıyor
» Çamlıca Camii'nde İlk Ezan Okundu
» İmran Han: Keşmir Sorununu Çözen Nobel'e layıktır!..
» İstanbul Havalimanı’nda 16 Bin Kişiye İş Fırsatı!
» Çamlıca Camii'nde İlk Ezan Ne Zaman?
» İslam ve Müslümanlar Arasındaki Çelişki
» Kaza ve Kadere İmanın Mahiyeti
  PARA PİYASALARI
    Alış Satış
  USD %
  EUR %
  HAVA DURUMU
İstanbul /
Ankara /
İzmir /
  NAMAZ VAKİTLERİ
 
  GÜNÜN FOTOĞRAFI    Hepsini gör
  HARİTA

Haritayı Daha Büyük Görüntüle
  SON 24 SAAT
Copyright © 2008 - MANA HABER. Her Hakkı Saklıdır.  
manahaber.com bağlantı verdiği sitelerin içeriğinden sorumlu değildir.
Sitemizde yayınlanan yazı, resim, grafik, ses ve görüntüler, ancak izin alındıktan sonra, kaynak gösterilerek ve link verilerek yayımlanabilir.