timberland outlet polos lacoste mbt baratos nike roshe run ghd outlet hollister madrid nike outlet nike huarache joyas pandora Gafas ray ban ray ban baratas ralph lauren espa?a gafas oakley nike sb baratas new balance baratas nike free baratas boligrafos montblanc air jordan ireland new balance ireland

timberland outlet polos lacoste mbt baratos nike roshe run ghd outlet hollister madrid nike outlet nike huarache joyas pandora Gafas ray ban ray ban baratas ralph lauren espa?a gafas oakley nike sb baratas new balance baratas nike free baratas boligrafos montblanc air jordan ireland new balance ireland

19 Nisan 2024 Cuma
04:35
Politika   Önceki Haber     |     Sonraki Haber       |      ANA SAYFA
Hızlı Yazdır! Hızlı Yazdır        
Yazı boyutunu:    

Tarih/Saat: 3 Eylül 2013 Salı, 12:22:44

Şimdi Birlik Zamanı!

Mehmet Alkış ve Bingöl Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Halil Çiçek’in çağrısıyla Türkiye'nin dört bir tarafından yüzlerce medrese hocası, alim ve kanaat önderleri Diyarbakır'da bir araya geldi. Bir bildiri yayınlayan âlimler, küresel güçlerin fitnesine karşı İslam dünyasının birlik olmasını istedi.

Yazarımız Mehmet Alkış ve Bingöl Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Halil Çiçek’in çağrısıyla Türkiye'nin dört bir tarafından yüzlerce medrese hocaları, alimler ve kanaat önderleri Diyarbakır'da bir araya geldi.

Molla Hüseyin Elçi'nin ev sahipliğinde Suffe Medreseleri Kuran Kursu'nda yapılan toplantıda konuşan Yazarımız Mehmet Alkış, “Yaşadığımız aile, mahalle, belde, bölge, ülke ve dünyadan sorumluyuz.Çocuğumuzdan, eşimizden, akrabalarımızdan, komşularımızdan sorumlu olduğumuz kadar Türklerden, Kürtlerden, Araplardan, Suriye, Mısır ve diğer yerlerden gücümüzün yettiği oranda sorumluyuz” şeklinde konuştu.

Kibrin tasallutundan kurtulunmalıdır

“Müslümanlar Yeryüzünü imar etmekle görevlidir” diyen Alkış, “Bu görevini yerine getirmediği için başkalarının Dünyayı tahrip etmesinden de sorumludur. En büyük sorumluluk ise, peygamberlerin varisleri sıfatını ilim, ahlak ve ameliyle taşıması gereken âlimlerindir.Bu sıfata sahip olanlar kendilerini aşmak, nefsin, malın, iktidarın, gurur ve kibrin tasallutundan kurtulmak zorundadırlar” dedi.

Suçu önce kendimizde arayalım

Tüm âlimleri coğrafyamızda yaşanan sıkıntıların çözümü için sorumluluk almaya davet eden Alkış, “Dünyayı cehenneme çeviren dindışı beşeri zihnin tahakkümü; bütün toplumları ırkçılık belası ile birbiriyle çatışan düşmanlara ve Müslümanların vahşi zulümler altında inim inim inlemesine yol açtığına her gün yeniden şahit oluyoruz. Buna rağmen Allah’ın yardımına mazhar olmamızın sebebi nedir? Bunun suçunu kendimizde aramamız gerekir. Bizim bu yardımı hak edecek amellere ve ahlaka sahip olmamamızdan başka sebep görünmüyor. Müslümanlar; direnmeyi, zulme karşı durmayı, risk almayı, bedel ödemeyi unutup dünya nimetlerinin ve rahat fikrinin esiri oldular. Hâlbuki adaleti yeryüzüne hâkim kılmak ancak ve ancak rahatından fedakârlık yapmakla, risk almakla ve bedel ödemekle mümkündür. Rahat koltuklarımızda oturarak bunu gerçekleştiremeyiz. Peygamberlerin ömür boyu zahmet, eziyet, tehlike ve tehdit altında yaşamalarını, örnek almak zorunda değil miyiz? Bunun başka yolu yoktur. Rahatımızı bozmadan mesafe almamız ve mükellefiyetimizi yerine getirmemiz mümkün değildir” diye konuştu.     

Medreseler yeniden açılsın

Alimler toplantının sonunda ortak bir bildiri yayınladı. Bildiride modern eğitim-öğretim sisteminin dünyada, İslam ülkelerinde ve Türkiye'de insani değerlerin tahribine yol açan, bencil, çıkarcı, istismarcı, ırkçı, şehvet düşkünü, uyuşturucu ve alkol müptelası bir neslin yetişmesine neden olduğu belirtildi. Bu sistemin din, tarih, kültür ve medeniyetine düşman; dindışı tahripkar uygarlığa hayran; özgüven yoksunu, aşağılık duygusuna düşmüş, değerlerinin ve imkanlarının farkında olmayan; derin bir ahlaki yozlaşmayla sarsılan bir toplumun oluşmasına yol açtığı vurgulandı. Bunun için ırkçı devlet ideolojisine bağlı tek tip vatandaş yetiştirmeyi hedefleyen Tevhidi Tedrisat Kanunun kaldırılması şart olduğu belirtilen bildiride,"Yaygın kanaatin aksine; kanunla değil, bir genelge ile kapatılan Medreselerin açılabilmesi için de bu haksız idari tasarrufa son verilmesi için Hükümeti göreve davet ediyoruz" denildi.

Bildiride toplumu yakından ilgilendiren bazı konularla ilgili hususlara da şöyle yer verildi:

Kangrenleşmiş bulunan Kürt Meselesi'nin çözülmesi için başlatılan ve destekliyoruz. Sürecin aksatılmadan yürütülmesi için tarafların her türlü tedbir ve fedakarlıktan kaçınmaması gerektiğine inanıyoruz.

Bölgemizi ve yaşadığımız ülkeyi yakından ilgilendiren Suriye sınırları içinde yaşayan Kürtlerle çatışan gruplar arasındaki çatışmalara bir an önce son verilmelidir. Bütün gurupları; aralarındaki anlaşmazlıklara son vererek, ülkesini tahrip eden ve halkını hunharca öldüren Zalim Baas Rejimin Diktatörlüğüne karşı ortak bir mücadele yürütmeye çağırıyoruz.

-Mısır'da yapılan darbeye karşı Müslümanların sürdürdüğü direnişi destekliyor başarıları için dua ediyoruz. Şehitlere rahmet, yaralılara şifa, mücadeleyi yürütenlere sabır ve azim diliyoruz. seçimle işbaşına gelen Cumhurbaşkanına yapılan haksız uygulamaya karşı şiddete başvurmadan haklarını savunan, halkını öldüren katilleri, darbecileri, onları teşvik eden ve destekleyenleri lanetle kınıyoruz.

Küresel güçler Müslümanların topraklarını sömürmek üzere yaptıkları işgallere devam ediyorlar. Fitne planları ve tuzaklarla; Arapları, Türkleri ve Kürtleri parçalayarak birbirine düşman haline getirenler; Irak'ta, Afganistan'da, Filistin'de, Çeçenistan'da, Somali'de, Libya'da, Suriye'de, Kürdistan'da, Mısır'da ve daha birçok yerde kirli operasyonlara devam ediyorlar. Müslümanlara ihanet ederek zalimlerin yanında yer alan işbirlikçi zihniyeti, kişi, gurup ve yönetimlere karşı Müslümanları birlik ve dayanışma içinde hareket etmeye ve direnmeye davet ediyoruz.

Toplum kesimlerinin sorunlarını ve ilişkilerini çözmek için gündeme getirilen Yeni Anayasanın, diğer kesimlerin yanında, hakları gündeme alınmayan toplumun en yaygın kesimi Müslümanların sorunlarına da çözüm çabası içine girmesi zorunludur. Bu kesimin görmezden gelinmesi halinde toplumsal barışın sağlanması mümkün değildir.

Müslümanlar da hayatın bütün alanlarında karşılaştıkları sorunlara son verilmesini sağlamak için kendi haklarını tespit ederek gündeme taşımaları, karar mercilerine ve kamuoyuna iletmeleri ve bunun yoğun bir mücadele yürütmeyi ihmal etmemelidir.

Müslümanların Hakları çerçevesinde; eğitim-öğretim ve Din işlerinin finansmanı için yüzyıllardır hayırsever Müslümanlar tarafından oluşturulan ve amacı dışında kullanılmak üzere Devletin el koyduğu Müslüman Vakıflarla ilgili uygulamaya son verilmelidir. Bu sivil kuruluşlar amaçlarını gerçekleştirebilmek için gerçek sahiplerine teslim edilmelidir. Hükümeti ve meclisi bu konuya duyarlı davranmaya davet ediyoruz.

   Milat Gazetesi

 

   manahaber.com bağlantı verdiği sitelerin içeriğinden
   sorumlu değildir.

 

Paylaş :

Diğer Haberler
"Dünya Beşten Büyüktür" Ders Kitaplarına Girdi
ABD'nin Türkiye'den 6 Talebi Varmış
Bakandan: Bayramda Yola Çıkacaklara Önemli Uyarı
Yalanların En Büyük Panzehiri Hakikatlerdir
Uluslararası Medeniyet Şurası
Müftünün Nikah Kıyması Laikliğe Aykırı İse...
Koalisyon Suriye'de 2286 Sivil Öldürdü
İslam Ülkeleri Liderlerine Arakan Çağrısı!..
Kılıçdaroğlu'nun İlginç Bayram Mesajı
İtikat Aynı Zamanda Milli Güvenlik Meselesidir
Müftülerin Nikah Kıyması Hukuk Devletinin Gereğidir
1 Milyar 700 Milyon Müslümanla Biriz!..
İslam’ı Doğru Temsil Ediyor muyuz?
İslam Birleşmiş Milletleri Ne Zaman Kurulacak?
Katar Sana Söylüyorum, Türkiye Sen dinle!
Kürtler Bağımsızlık ve Tanınma İstiyor, ya Biz?
"Kudüs Tüm Müslümanların Namusudur!..”
Abdullah Gül Sessizliğini Bozdu!
İlahiyat Fakülteleri Medreserin Bilgi Birikimine Ulaşamadı!..
"Ortadoğu'da Bir Kürt Sratejimiz Olmalı!.."
"Zalimlere Karşı Sesimizi Yükseltmeye Devam Edeceğiz!.."
Analiz: 'Evet'e Kürt Seçmen Katkısı!..
İslam Dünyasında 'Evet' Sevinci!
"Batı, İslam Korkusu Hastalığıyla Yüzleşmek Zorunda!.."
Kürtlerin Oy Tercihleri Ne Anlatıyor?..
Sonuçları Doğu-Güneydoğu Belirledi!..
"Erdoğan Bundan Sonra Ne Yapmalı?.."
Kürt Seçmenin Referandum Tercihi?
'İslam'a Karşı İslam Projesi Yürütülüyor!'
Batı, İstanbul’un Fethinden Dolayı Biz Affetmedi!..
Bölünmenin Kürt’e de Türk’e de Faydası Yok
Başbakan Yıldırım'dan İran'a Uyarı!
Camilere Ezan Yasağı Önerisi!..
"Ümmetin Âlimleri, Erdoğan'ın Yanındadır..."
Kürd Siyasetinde Alternatif Arayışı?
  YAZARLAR
  GAZETE 1. SAYFALAR
  ÖNE ÇIKANLAR
  TARİHTE BUGÜN
19 Nisan 1915
Çanakkale Savaşı'nda İngilizler, torpido atarak E-15 Denizaltısını batırdı. ...
19 Nisan 1920
Kurtuluş Savaşı sırasında Beypazarı, Nallıhan isyanları başladı. ...
19 Nisan 1947
Hindistan ve Pakistan olarak iki ayrı devletine kurulması kabul ...
19 Nisan 1995
Borsada üç rekor birden kırıldı. Bileşik endeks 50 bin ...
 
  SON DAKİKA
» Deprem sonrası yeni önlem: Altın ithalatı durduruldu
» Depremde vefat edenlerin sayısı giderek artıyor!..
» Erkeğin, Hanımına Karşı Görevleri...
» Tarihî Harran Ulu Camii 8 Asır Sonra İbadete Açılıyor!..
» Siirt Fıstığı İçin Müthiş Tesis!..
» Ayasofya'da Gıyabî Cenaze Namazı Kılındı!..
» 31 yıllık Acı: Halepçe!..
» İslam'da Zekâtın Yeri ve Önemi!..
» Almanlar: Müslüman Başbakanı Tartışıyor
» Çamlıca Camii'nde İlk Ezan Okundu
» İmran Han: Keşmir Sorununu Çözen Nobel'e layıktır!..
» İstanbul Havalimanı’nda 16 Bin Kişiye İş Fırsatı!
» Çamlıca Camii'nde İlk Ezan Ne Zaman?
» İslam ve Müslümanlar Arasındaki Çelişki
» Kaza ve Kadere İmanın Mahiyeti
  PARA PİYASALARI
    Alış Satış
  USD %
  EUR %
  HAVA DURUMU
İstanbul /
Ankara /
İzmir /
  NAMAZ VAKİTLERİ
 
  GÜNÜN FOTOĞRAFI    Hepsini gör
  HARİTA

Haritayı Daha Büyük Görüntüle
  SON 24 SAAT
Copyright © 2008 - MANA HABER. Her Hakkı Saklıdır.  
manahaber.com bağlantı verdiği sitelerin içeriğinden sorumlu değildir.
Sitemizde yayınlanan yazı, resim, grafik, ses ve görüntüler, ancak izin alındıktan sonra, kaynak gösterilerek ve link verilerek yayımlanabilir.