timberland outlet polos lacoste mbt baratos nike roshe run ghd outlet hollister madrid nike outlet nike huarache joyas pandora Gafas ray ban ray ban baratas ralph lauren espa?a gafas oakley nike sb baratas new balance baratas nike free baratas boligrafos montblanc air jordan ireland new balance ireland

timberland outlet polos lacoste mbt baratos nike roshe run ghd outlet hollister madrid nike outlet nike huarache joyas pandora Gafas ray ban ray ban baratas ralph lauren espa?a gafas oakley nike sb baratas new balance baratas nike free baratas boligrafos montblanc air jordan ireland new balance ireland

29 Mart 2024 Cuma
14:43
Kültür-Sanat   Önceki Haber     |     Sonraki Haber       |      ANA SAYFA
Hızlı Yazdır! Hızlı Yazdır        
Yazı boyutunu:    

Tarih/Saat: 22 Aralık 2014 Pazartesi, 09:41:06

43 hafize daha taçlandı

Malatya İl Müftülüğü tarafından Battalgazi ve Yeşilyurt İlçe Müftülüklerine bağlı Kız Kur’an Kurslarında eğitim alarak hafız olan 43 bayan Hafız için Kapalı Spor Salonunda Hafızlık Merasim düzenlendi.

Hafızlık Merasimine Vali Sayın Süleyman KAMÇI, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet ÇAKIR, İl Müftüsü Ümit ÇİMEN, İl Müftü Yardımcıları, İlçe Müftüleri, Kur’an Kursu Öğreticileri ve bayanlar katıldılar.

Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan merasimde katılımcılara Diyanet İşleri Başkanlığı’nın hazırladığı “Hayat Işığımız Kur’an” konulu sinevizyon izletildi ve Kur’an Kursu Öğrencileri tarafından Arapça, İngilizce ve Türkçe ilahiler söylendi.

Merasimin açılış konuşmasını yapan İl Müftüsü Ümit ÇİMEN, “Bugün Malatya’mızda Allah’ın Kelamını, Yüce Kitabımız Kur’an-ı Kerim’i hıfzeden ve Peygamberimiz (sav)’in Ümmetimin şereflileri Onu ezberleyen, Onu taşıyan hafızlardır.” Müjdesine nail olan evlatlarımızın bu mutlu gününde bir araya geldik. Hafız kardeşlerimizi tebrik ediyorum. Onları yetiştiren hocalarını, Anne-Babalarını kutluyor, Kur’an Kurslarımızın ihtiyaçlarını temin eden, ayakta tutan dernek ve vakıflarımızı, yöneticilerini, maddi ve manevi destek veren kardeşlerimize teşekkür ediyor, kendileri için Sadaka-i Cariye olmasını diliyorum.

Yüce Kitabımız Kur’an-ı Kerim Allah Tealanın, Peygamberi vasıtasıyla insanlığa son hitabı, Hz. Adem (as)’den Hz. Muhammed (sav)’ e kadar gönderilen bütün kitapların, sahifelerin özeti ve O’nun nihai mesajıdır. Kur’an’ın indirilmesi insanlığın hidayetinde dönüm noktasıdır. Allah Teala Kitabı Keriminde Kur’an için “İnsanlık için hidayet rehberi” (Bakara: 185) buyurur. Hz. Kur’an insanlık için huzur reçetesi ve hayat ışığıdır. Kur’an-ı Kerim, Hz. Muhammed (sav)’in en büyük mucizesi, ümmetine ve insanlığa bıraktığı mirasıdır. Kur’an-ı Kerim, Hz. Peygamberin hicret ettiği Yesrib köyünü Medine-i Münevvere yapan, Medineye dönüştüren ölçülerin adıdır. Kur’an; aralarında hiçbir kan bağı bulunmadığı halde Ensar ve Muhacir arasında insanlığın bir defa şahit olduğu ve insanlığa miras bırakılan numune mümin kardeşliği tesis eden prensiplerin adıdır. Kur’an; paylaşmayı, yardımlaşmayı imanın gereği gören önce can değil canan diyen bir kültür ve medeniyet inşa eden değerlerin adıdır.

Kur’an; bütün insanları bir tarağın dişleri gibi eşit gören, soyu-sopu ne olursa olsun onlara bir bakan ve üstünlüğü Allah’a saygıda gören, insani değerlerde arayan bir değerler manzumesidir. Kur’an-ı Kerim, toplumda esas olarak kardeşliği öngörmekte ve sevgi, saygıyı öne çıkarmakla birlikte; Fitneyi adam öldürmek, cana kıymak kadar kötü ve ondan büyük gören bir inancın adıdır. Kur’an; Yaşlıları, akrabalık ilişkilerini, fakiri, yoksulu, yetimi gözetmeyi rahmet, bereket ve Cennet vesilesi gören bir bakışın adıdır.

Kur’an; En küçük meselelerde bile birbirinin boğazına sarılan Cahiliye dönemi toplumundan; çok kısa bir zamanda onları birbirine yaklaştıran, kardeşlik bağlarını kuran, asırlar sonra yaşadıkları dönemden “Asrı Saadet-Mutluluk Asrı” diye söz ettiren bir nesil inşa eden bir anlayışın, bir inancın adıdır.

Kur’an; Hz. Ömer (ra), Hz. Halid (ra)’i değiştiren, dönüştüren ölçülerin adıdır. Kur’an hayat ışığımızdır. Bizler Kur’an’a hizmet idealiyle tarih sahnesine çıkan bir milletin, bir medeniyetin, bir tarihin çocuklarıyız. Kur’an Anadolu’nun bu kuru-çorak topraklarını gül bahçesine çeviren ecdadımızın ruhunu süsleyen, besleyen kitabın adıdır. Hayatımızın her yerinde, tarihimizin her köşesinde, medeniyetimizin her çizgisinde Kur’an vardır. Allah (cc) buyurur ki; “Ey iman edenler, eğer Allah’a yardım ederseniz, O’da size yardım eder, adımlarınızı sağlamlaştırır, sizi yere sağlam bastırır-sebat verir.” (Muhammed 7).

Sevgili dostlar, kıymetli Kardeşlerim; Kur’an’ı elinden bırakmayanları Allah bırakmaz. Kur’an’ı unutmayanları Allah unutmaz. Kur’an’ı rehber edinenleri Allah aydınlığa çıkarır. İlk hafız Sevgili Peygamberimiz Hz. Muhammed (sav)’dir ve O, Kur’an’ı okuyanı-okutanı, öğreneni-öğreteni ve aileleri müjdeliyor. “Sizin Hayırlınız Kur’an’ı öğrenen ve O’nu öğretenlerinizdir.” buyurur. Ben tekrar hafızlarımızı ve ailelerini tebrik ediyorum.” dedi.

İl Müftüsü ÇİMEN, Malatya’ya 43 hafızın yakışmayacağını belirterek, “Malatya’da 40 değil 140 hafızın yetişmesi için gayret gösterelim. Bunun için sizlerden destek bekliyoruz.” dedi.

İl Müftüsü Ümit ÇİMEN’in konuşmasından sonra hafızlar, Kur’an-ı Kerim okudu ve ardından hatim duası yapıldı. Taç takılan hafızlara Sayın Valimiz Süleyman KAMÇI, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet ÇAKIR tarafından birer altın hediye edilerek, diplomaları ve ödülleri verildi.

   Yeni Akit

 

   manahaber.com bağlantı verdiği sitelerin içeriğinden
   sorumlu değildir.

 

Paylaş :

Diğer Haberler
Tarihî Harran Ulu Camii 8 Asır Sonra İbadete Açılıyor!..
Çamlıca Camii'nde İlk Ezan Okundu
İslam ve Müslümanlar Arasındaki Çelişki
Zikir, İmanı Tecdid Eder!..
İslam, Nefretle Yanan Dünyayı Kurtarmanın Gerçek Yolu
Diyanet'ten Kura-ı Kerim İle Alakalı Önemli Açıklama
Bin Kişiyi Müslüman Yapan Belçikalı Hanımefendi
Başörtüsü Yerli ve Millidir!
ALLAH'TAN KORK!
SIRATI GEÇTİN Mİ?
İnsanlığın Hedefi Yeryüzünün İmarı Olmalı
İmam-ı Azam'dan Önemli Beş Nasihat
Sünnet'siz Bir Kur'an Düşünülemez!..
Güzel Gören Güzel Düşünür
Kafaya Bak! "Öğrenciler Namazın Nasıl Kılındığını Görmesin!"
Avrupa’nın En Büyük Bilimsel İslam Kütüphanesi
Sultan Abdülhamid'in Statükosunu Çiğnemek İstiyorlar
Norveç'te İslam Hızla Yayılıyor
Arapça Kitap Fuarı Devam Ediyor
4. Arapça Kitap Fuarı Başladı
Arapça Kitap Fuarı Açılıyor!..
100 Siyasetname Tercüme Edilecek
Hadis Düşmanlarına Tokat Gibi Cevap
Türkistan'a Yeni Şekil
Diyarbakır’a İslam Bilim Müzesi
2 Yılda Hazırlandı...
Eski Ramazanlar, Yeni Ramazanlar
Selanik'e İslam Sanatları Müzesi
Diyanet Akademisi Geliyor!
Nusaybin'in UNESCO Adayı Camisine Ziyaretçi Akını
Slovenya’da İlk Minareli Cami
Mimar Sinan'ın Bosna'daki Drina Köprüsü
Ziyaretçi Sayısı 2 Milyonu Geçti
Güneydoğu'nun 'Çok Dilli' Kütüphanesi Büyüyor
Yeryüzü Nura Boğuldu O Gece!..
  YAZARLAR
  GAZETE 1. SAYFALAR
  ÖNE ÇIKANLAR
  TARİHTE BUGÜN
29 Mart 1903
Marconi telsiziyle, Londra-New York arasında düzenli haber akışı başladı. ...
29 Mart 1903
Van'da meydana gelen depremde 860 kişi hayatını kaybetti. ...
29 Mart 1975
Türk Havayolları'nın sermayesi 1 milyar liraya çıkarıldı. ...
29 Mart 1991
İstanbul'da ekmek ilk kez 1000 lira sınırına ulaştı. ...
 
  SON DAKİKA
» Deprem sonrası yeni önlem: Altın ithalatı durduruldu
» Depremde vefat edenlerin sayısı giderek artıyor!..
» Erkeğin, Hanımına Karşı Görevleri...
» Tarihî Harran Ulu Camii 8 Asır Sonra İbadete Açılıyor!..
» Siirt Fıstığı İçin Müthiş Tesis!..
» Ayasofya'da Gıyabî Cenaze Namazı Kılındı!..
» 31 yıllık Acı: Halepçe!..
» İslam'da Zekâtın Yeri ve Önemi!..
» Almanlar: Müslüman Başbakanı Tartışıyor
» Çamlıca Camii'nde İlk Ezan Okundu
» İmran Han: Keşmir Sorununu Çözen Nobel'e layıktır!..
» İstanbul Havalimanı’nda 16 Bin Kişiye İş Fırsatı!
» Çamlıca Camii'nde İlk Ezan Ne Zaman?
» İslam ve Müslümanlar Arasındaki Çelişki
» Kaza ve Kadere İmanın Mahiyeti
  PARA PİYASALARI
    Alış Satış
  USD %
  EUR %
  HAVA DURUMU
İstanbul /
Ankara /
İzmir /
  NAMAZ VAKİTLERİ
 
  GÜNÜN FOTOĞRAFI    Hepsini gör
  HARİTA

Haritayı Daha Büyük Görüntüle
  SON 24 SAAT
Copyright © 2008 - MANA HABER. Her Hakkı Saklıdır.  
manahaber.com bağlantı verdiği sitelerin içeriğinden sorumlu değildir.
Sitemizde yayınlanan yazı, resim, grafik, ses ve görüntüler, ancak izin alındıktan sonra, kaynak gösterilerek ve link verilerek yayımlanabilir.