24 Kasım 2024 Pazar
15:27
Sağlık   Önceki Haber     |     Sonraki Haber       |      ANA SAYFA
Hızlı Yazdır! Hızlı Yazdır        
Yazı boyutunu:    

Tarih/Saat: 30 Ekim 2024 Çarşamba, 22:41:30

Böbrekleri ve karaciğeri bir anda çürütüyor!

Bağışıklığımızı güçlendirmek, sağlıklı bir ömür sürmek için pek besin yiyip içiyoruz. Herkesi ilgilendiren bazı besinlerin önemi var. Bir tanesi var ki bayıla bayıla şifalı diye içiyoruz ama böbreklerimizi bira anda resmen diyalize sürüklüyor! Ömrümüzden çalıp zehirleyen, ölmekten beter eden o besin.

Bitki çayları, doğal içerikleriyle sağlığa faydalı oldukları kadar, bazı durumlarda zararlı etkiler de gösterebilir. Peki, bitki çaylarının zararları nelerdir? İşte yanıtı...

FAZLA TÜKETİME BAĞLI SİNDİRİM YORGUNLUĞU
Her şeyde olduğu gibi, bitki çaylarını da fazla tüketmek zarar verebilir. Aşırı miktarda bitki çayı tüketimi mide bulantısı, baş dönmesi, uyku sorunları ve sindirim bozukluklarına yol açabilir. Özellikle zayıflatıcı veya sindirim hızlandırıcı çayları sürekli kullanmak vücut dengesini bozarak, sindirim sistemini yorabilir.

KARACİĞER VE BÖBREKLERİ MAHVEDER

Özellikle sinameki gibi laksatif özellikli çaylar, uzun süreli ve yoğun kullanıldığında karaciğer üzerinde olumsuz etkiler yaratabilir. Bu çayların karaciğeri zorlayabileceği için düzenli bir şekilde uzun süre kullanılması önerilmez.

TANSİYONU VE KALP SAĞLIĞINI TEHDİT EDER

Bazı bitki çayları tansiyonu düşürebilir veya yükseltebilir. Örneğin, hibiskus çayı kan basıncını düşürme özelliğiyle bilinir; bu durum, özellikle düşük tansiyon problemi olan kişilerde baş dönmesi veya bayılma gibi durumlara yol açabilir. Ayrıca, çok fazla kafein içeren yeşil çay veya mate gibi çaylar da kalp çarpıntısı, anksiyete ve uykusuzluk gibi etkilere neden olabilir.

GEBELİK VE EMZİRME DÖNEMİNDE RİSK YARATABİLİR

Hamilelik ve emzirme döneminde bazı bitki çayları düşük riski, hormon dengesizliği veya anne sütünü olumsuz etkileyebilir. Adaçayı gibi bitkiler, hormonları etkileyebileceğinden bu dönemlerde doktor kontrolü olmadan tüketilmemelidir.

İLAÇLARLA ETKİLEŞİME GİREBİLİR

Bitki çayları, bazı ilaçlarla etkileşime girerek ilaçların etkisini artırabilir, azaltabilir veya yan etkilere neden olabilir. Özellikle kan inceltici, tansiyon veya diyabet ilaçları kullanıyorsanız, bitki çayı tüketimi konusunda dikkatli olmanız ve doktora danışmanız önemlidir.

ALERJİK REAKSİYONLAR OLUŞTURUR

Alerjik reaksiyonlara da yol açabilir. Özellikle polen alerjisi olan bireyler, papatya gibi polen içeren bitki çaylarına karşı alerjik reaksiyon gösterebilir. Ciltte döküntü, gözlerde sulanma, kaşıntı ve hatta nefes darlığı gibi durumlar alerjik reaksiyonlar arasında sayılabilir.

Bitki çayları, doğru miktarlarda ve dengeli bir şekilde tüketildiğinde faydalı olabilir.

Ancak, her bitkinin kendine özgü etkisi olduğu için çayları dozunda ve doktor tavsiyesi alarak tüketmek, olası yan etkilerden korunmak açısından önemlidir.

   yeni akit

 

   manahaber.com bağlantı verdiği sitelerin içeriğinden
   sorumlu değildir.

 

Paylaş :

Diğer Haberler
İbn-i Sina: Srımsak vücudu baştan ayağa yeniliyor
Güçlü Hafızanın Gizli Formülü Bulundu
Uzmanı açıkladı: Bitki çaylarının faydaları…
Altınla yarışan bitki: SAFRAN
İbn-i Sina'nın müthiş safra kesesi reçetesi
B12 vitamini çok önemli?
Dünyanın en ölümcül enfeksiyonunda artış var
Soğuk Algınlığı ve Nezleye En Etkili İlaç!
En Kıymetli Su: Zemzem
Copyright © 2008 - MANA HABER. Her Hakkı Saklıdır.  
manahaber.com bağlantı verdiği sitelerin içeriğinden sorumlu değildir.
Sitemizde yayınlanan yazı, resim, grafik, ses ve görüntüler, ancak izin alındıktan sonra, kaynak gösterilerek ve link verilerek yayımlanabilir.