timberland outlet polos lacoste mbt baratos nike roshe run ghd outlet hollister madrid nike outlet nike huarache joyas pandora Gafas ray ban ray ban baratas ralph lauren espa?a gafas oakley nike sb baratas new balance baratas nike free baratas boligrafos montblanc air jordan ireland new balance ireland

timberland outlet polos lacoste mbt baratos nike roshe run ghd outlet hollister madrid nike outlet nike huarache joyas pandora Gafas ray ban ray ban baratas ralph lauren espa?a gafas oakley nike sb baratas new balance baratas nike free baratas boligrafos montblanc air jordan ireland new balance ireland

28 Mart 2024 Perşembe
16:58
Politika   Önceki Haber     |     Sonraki Haber       |      ANA SAYFA
Hızlı Yazdır! Hızlı Yazdır        
Yazı boyutunu:    

Tarih/Saat: 9 Ocak 2015 Cuma, 16:58:52

Ölüler Üzerinden Siyaset Yapanlardan Bıktık

Türkmen Alevi Bektaşi Vakfı Başkanı Özdemir Özdemir, geçtiğimiz pazar günü Cem Vakfı Genel Başkanı İzzettin Doğan’ın hükümet aleyhine alevi bloğu açıklamasını sert bir dille eleştirdi. Özdemir, “Artık ölen Alevi gençler üzerinden siyaset yapmalarından bıktık” dedi.

Pazar Günü İzzettin Doğan’ın hükümet aleyhine alevi bloğu oluşturduklarına dair açıklaması oldu. Türkmen Alevi Bektaşi Vakfı Başkanı Özdemir Özdemir ile bu hakkında çarpıcı açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanlığı seçimlerini ve seçim döneminin yaklaşmasıyla Alevi yurttaşların bu konuda ki düşüncelerini kaydetti. Özdemir, İzzettin Doğan’ın açıklamalarına da tepki gösterdi. Blok kuruluş dedikleri Alevi bloğunun içindeki kuruluşları görünce hayretler içine düştüklerini dile getiren Özdemir, artı ve eksi olan Alevi Bektaşi Federasyonu, Alevi Dernekleri ve Cem Vakfı’nın nasıl bir araya geldiklerini merak ettiklerini söyledi. Bu grupları bir araya getiren etken madde neydi? sorusunu yönelten Özdemir, sol endeksli marjinal grupların sözde sağ merkezli bir yapıyla bir araya gelmesinin altında farklı bir durumun olabileceğini açıkladı.

Alevi kuruluşlarının üzerinde bir baskı mı var?

Bu durumun Alevi kuruluşların üzerinde bir baskı oluşturulması sonucu olabileceğini ifade eden Özdemir, “Bilmediğimiz 1980 sonrasındaki 1990 ile 2000’li yıllarda ki çok aktif olan Gladyo tekrar mı canlandı da Alevi yurttaşların üzerinden Haziran seçimlerine kadar Türkiye’yi provoke etmek için bir provokasyon düzenlemek istiyorlar” dedi.

Türk ve Türkmen Alevilerini temsil etmiyorlar

Bu dernek ve kuruluşların Anadolu’da çoğunlukta ki Türk ve Türkmen Alevilerini hiçbir şekilde temsil etmediklerinin altını çizen Özdemir, bu marjinal grupların Gezi olaylarında da oldukça aktif olduğunu ama Alevi yurttaşların artık bunlardan tiksindiğini söyledi. Alevi kuruluşlarının ve Alevi vakıfların birer kâğıt üzerinde balon olduğunu kaydeden Özdemir, yapılan toplantı da iki tane siyasi partinin çok açık çalışması ile salonu doldurmak için çabaladıklarının farkında olduklarını söyledi. Özdemir, “İstanbul’un Boğazındaki birtakım burjuvaların ve onun maşalığını yapan Alevilerin sözde temsilcisi boğazdaki tontonlar yeniden sahneye çıktı. Anadolu’dan bir tane Alevi dede, Alevi yurttaş orada yoktu” dedi. Ölüler üzerinden siyaset yapanlardan bıktık

Alevi toplumunun artık kardeşlik, sevgi, barış, huzur ve mutluluk içerisinde geçmesini istediklerini kaydeden Özdemir, “Alevi toplumu Türkiye’de ki ekonomik istikrarın bozulmasını istemiyor. Alevi toplumu kardeşçe yaşamak istiyor. Ne bir Sünni’nin ne de bir Alevinin burnu kanasın istiyor” dedi. Özdemir, Alevi toplumunun artık Alevi gençlerin ölülerinin üzerinden siyaset yapan bir takım sol marjinal siyasi gruplardan ve Alevi vakıflar ve kuruluşlarından Alevi toplumunun artık bıktığını, nefret ettiğini dile getirdi. Alevi toplumunun bu kuruluşların kesinlikle kendilerini temsil etmediğinin farkında olduklarını bu durumu haykırdıklarını da sözlerine ekledi.

Ülkeyi geriye götürmek isteyenlere izin vermeyiz

Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun Alevilikle ile ilgili açıklayacağı paketi beklediklerini dile getiren Özdemir, “Türkmen Alevi Bektaşi Vakfı olarak hükümetin söylediği cümlelere inanıyoruz. Biz devletimize güveniyoruz. Devletin birlik ve beraberliğinden yanayız. Bir takım marjinal gruplar gibi bir araya gelerek bu ülkeyi geriye götürmek için 1980-1990 yıllarındaki sokak olaylarının yaşanmasını istemiyoruz. Huzur ve barış istiyoruz” dedi.

Aleviler artık sokakta olmayacak

Alevi toplumunun Başbakan Davutoğlu ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’a güvendiklerini belirten Özdemir, Alevi toplumunun verilen sözlerin yerine getirilmesi için sabırla beklediklerini söyledi. Özdemir, “Aleviler artık sokakta olmayacak. Ben buradan İç İşleri Bakanlığına çağrıda bulunmak istiyorum. Haziran seçimlerine kadar Alevi yurttaşları sokağa hangi kuruluş ve vakıf çekmek istiyorsa biz Türkmen Alevi Bektaşi Vakfı olarak yanacak bir tane canın hesabını o sokağa çeken vakıflardan soracağız” dedi.

Seçimlerde ak parti’nin hükümette kalmasını istiyoruz

Alevi yurttaşların, 12 yıldır istikrarlı yürüyen Ak Parti’nin 15 Haziran’dan sonraki süreçte de hükümette kalmasını istediklerinin altını çizen Özdemir, “Türkiye Cumhuriyeti Devletinin bize verdiği sözlerin yerine getirilme noktasında daha da umutlarımız ve isteklerimiz olacaktır. 15 Haziran seçimlerinde Anadolu Alevilerinin büyük bir çoğunluğunun Ak Parti’ye destek vereceğinin altına imzamı atarım” dedi.

Alevilerin devletle arasını açmaya çalışıyorlar

Son günlerde ki bombalama eylemlerinde Berkin Elvan için yapıyoruz denilmesini değerlendiren Özdemir, “Berkin Elvan ve Gezi’de ölen diğer yurttaşlar için yapılan sokak provokasyonları bizim ne derece haklı olduğumuzu ortaya çıkarıyor. Burada Alevi kuruluşuyum diyen sol marjinal grupların Haziran seçimlerine kadar Alevi yurttaşları sokağa çağırarak Alevilerin devletle arasını açmaya çalışıyorlar. Hz. Âli’siz Aleviliği savunan bu kesim sokakları provoke ediyorlar. Bu kişilerin Alevilikle hiçbir alakası yoktur. Anadolu da yaşayan sağduyulu Aleviler bu oyunları görüyor. Bu nedenle de Ak Parti’ye destek veriyorlar” dedi.

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Sultanahmet'teki canlı bomba Rus çıktı

Tarihi Sultanahmet Meydanı'nda Yerebatan Sarayı'nın karşısında bulunan Turizm Şube Binası'da 6 Ocak'ta saat 17.25 sıralarında gelen kadın terörist, içeri girmek için kapıya yöneldi.İngilizce "Cüzdanımı kaybettim" diyen kadın terörist, içeri alınmayınca şube binasının kapısında iken üzerindeki bombayı patlattı. Saldırıda ağır yaralanan polis Kenan Kumaş, kaldırıldığı hastanede şehit oldu. Canlı bomba saldırısını düzenleyen ve bir polisin şehit olmasına neden olan kadın teröristin Rus uyruklu Diana Ramazova olduğu belirlendi.

İçişleri Bakanı Efkan Ala konuya ilişkin yaptığı açıklamada, "Önemli bilgiler elde ettik, kimliğini tespit ettik. Daha önceki Dolmabahçe saldırısıyla ilgili bazı gözaltılar oldu, onlar tutuklandı. Soruşturmanın selameti ve irtibatların ortaya çıkarılması bakımından bu aşamada ayrıntılı açıklama yapmayı doğru bulmuyoruz." dedi.

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Işık, telefonların nasıl dinlendiğini açıkladı

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, paralel yapı tarafından devletin üst düzel yöneticilerine verilen kriptolu telefonlarda yazılım içindeki korsan satırlarla kriptoyu çözmeye yarayacak şifrelerin tutulduğunu ve sonra deşifre edilerek dinlemenin yapıldığını açıkladı. TRT Haber’de katıldığı programda açıklamalarda bulunan Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, paralel yapının devletin üst düzey yöneticilerinde bulunan kriptolu telefonları nasıl dinlediğini anlattı. Bakan Işık, TÜBİTAK, TİB ve emniyete yerleşmiş paralel yapının yazılıma eklenen korsan satırlarla dinlemeleri gerçekleştirdiğini söyledi. Göreve geldiği andan itibaren kriptolu telefonların nasıl dinlenildiğini ortaya çıkarmaya yoğunlaştıklarını aktaran Bakan Işık, "Kriptolu telefonların tek başına bir tek merkez tarafından dinlenmesi mümkün değil, sadece TÜBİTAK'tan dinleme imkanı yok. Gördük ki, daha önceki kriptolu telefonlarda bazı güvenlik açıkları bırakılmış, bunu da TÜBİTAK içerisindeki paralel yapı yapmış" dedi.

++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Ergenekon hâkim ve savcılarına inceleme

Hâkimler Savcılar Yüksek Kurulu’nun (HSYK) Genel Kurulu, Ergenekon ve Balyoz davalarında görev yapan hâkim ve savcılarla ilgili yapılan şikâyetler hakkında inceleme izni vermeyen HSYK 3. Dairesi’nin önceki kararlarına yapılan tüm itirazları kabul etti. Genel Kurul kararına göre, Ergenekon ve Balyoz davalarında başından bu yana yapıldığı ileri sürülen hukuka aykırı işlem ve kararlarla ilgili inceleme yürütülecek. Genel Kurul’un bu kararı Ergenekon ve Balyoz soruşturma ve davalarında görev alan hâkim ve savcılar hakkında kapsamlı bir müfettiş soruşturması yürütüleceği anlamına geliyor.

++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Bedelli için 66 bin kişi başvurdu

 

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, bedelli askerlik için başvuru yapanların sayısının bugün itibariyle 66 bin olduğunu söyledi.  Askeri Hakimler Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı, TBMM Adalet Komisyonu'nda görüşülmeye başlandı. Komisyon, AK Parti Ankara Milletvekili Ahmet İyimaya başkanlığında toplandı.   İyimaya, toplantının açılışında yaptığı konuşmada, dünyanın kimi ruhlara ekilen şiddet ve nefret tohumlarının vahşi meyvelerini devşirdiğini söyledi.  Bütün devlet, millet ve uygarlıkların kendilerini kusur aynasında seyretmeleri gerektiği bir zamanın yaşandığına işaret eden İyimaya, şunları kaydetti:"Türkiye'de, Ortadoğu'da diğer kıtalarda ve elbette ki dün İstanbul'da ve Paris'te sahnelenen oyun, aynı oyundu; malzemesi kan ve can olan vahşet. İnsanı henüz keşfedemeyen ve çıkar-güç cinnetinden kurtulamayan uygarlığı, ortak-küresel akıl zeminine sıçratmak, hepimizin, insanlığın ortak görevidir. Unuttuğumuz sevgi tohumlarını, ruh tarlalarına, Asya'ya, Avrupa'ya , Afrika'ya, Amerika'ya birlikte ekmemiz gerektiği bir zamandayız."

++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

İstanbul’da terör operasyonu

Maltepe’de yasadışı sol terör örgütüne yönelik yapılan operasyonda 4 kişi gözaltına alındı. Örgüt üyelerinin, pompalı tüfek ve silahlarla düzenledikleri sokak eylemleri kameraya yansıdı. Alınan bilgiye göre, Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri Maltepe Gülsuyu Mahallesi’nde 4 Ocak günü sol bir terör örgütüne yönelik operasyon düzenledi. Operasyonda 4 şüpheli gözaltına alınırken, yapılan aramalarda 6 adet değişik çap ve markalarda tabanca, 6 adet pompalı tüfek, 3 adet havai fişek rampası, 4 adet kar maskesi, çok sayıda değişik çap ve markada tabanca ve tüfeklere ait fişek ele geçirildi. Ele geçirilen silahlar üzerinde yapılan kriminal inceleme ise bu silahların 4 vatandaşın silahla yaralanması, 2 korsan gösteride güvenlik güçlerine yönelik silahlı saldırı ve 2 kamu binasına yönelik silahlı saldırı olaylarında kullanıldığı tespit edildi. Adliyeye sevk edilen zanlılardan 3’ü tutuklanarak cezaevine gönderildi.

   Milat Gazetesi

 

   manahaber.com bağlantı verdiği sitelerin içeriğinden
   sorumlu değildir.

 

Paylaş :

Diğer Haberler
"Dünya Beşten Büyüktür" Ders Kitaplarına Girdi
ABD'nin Türkiye'den 6 Talebi Varmış
Bakandan: Bayramda Yola Çıkacaklara Önemli Uyarı
Yalanların En Büyük Panzehiri Hakikatlerdir
Uluslararası Medeniyet Şurası
Müftünün Nikah Kıyması Laikliğe Aykırı İse...
Koalisyon Suriye'de 2286 Sivil Öldürdü
İslam Ülkeleri Liderlerine Arakan Çağrısı!..
Kılıçdaroğlu'nun İlginç Bayram Mesajı
İtikat Aynı Zamanda Milli Güvenlik Meselesidir
Müftülerin Nikah Kıyması Hukuk Devletinin Gereğidir
1 Milyar 700 Milyon Müslümanla Biriz!..
İslam’ı Doğru Temsil Ediyor muyuz?
İslam Birleşmiş Milletleri Ne Zaman Kurulacak?
Katar Sana Söylüyorum, Türkiye Sen dinle!
Kürtler Bağımsızlık ve Tanınma İstiyor, ya Biz?
"Kudüs Tüm Müslümanların Namusudur!..”
Abdullah Gül Sessizliğini Bozdu!
İlahiyat Fakülteleri Medreserin Bilgi Birikimine Ulaşamadı!..
"Ortadoğu'da Bir Kürt Sratejimiz Olmalı!.."
"Zalimlere Karşı Sesimizi Yükseltmeye Devam Edeceğiz!.."
Analiz: 'Evet'e Kürt Seçmen Katkısı!..
İslam Dünyasında 'Evet' Sevinci!
"Batı, İslam Korkusu Hastalığıyla Yüzleşmek Zorunda!.."
Kürtlerin Oy Tercihleri Ne Anlatıyor?..
Sonuçları Doğu-Güneydoğu Belirledi!..
"Erdoğan Bundan Sonra Ne Yapmalı?.."
Kürt Seçmenin Referandum Tercihi?
'İslam'a Karşı İslam Projesi Yürütülüyor!'
Batı, İstanbul’un Fethinden Dolayı Biz Affetmedi!..
Bölünmenin Kürt’e de Türk’e de Faydası Yok
Başbakan Yıldırım'dan İran'a Uyarı!
Camilere Ezan Yasağı Önerisi!..
"Ümmetin Âlimleri, Erdoğan'ın Yanındadır..."
Kürd Siyasetinde Alternatif Arayışı?
  YAZARLAR
  GAZETE 1. SAYFALAR
  ÖNE ÇIKANLAR
  TARİHTE BUGÜN
28 Mart 1910
Fransız Henri Fabre, su üzerinde seyredebilen ilk deniz uçağını ...
28 Mart 1910
İstanbul'da ilk trafik kazası oldu, bir kişi yaralandı. ...
28 Mart 1919
İtalyanlar, Antalya'yı işgal etti. ...
28 Mart 1920
Antep'te Fransızlara karşı direnişiyle ünlenen Şahin Bey şehit oldu. ...
 
  SON DAKİKA
» Deprem sonrası yeni önlem: Altın ithalatı durduruldu
» Depremde vefat edenlerin sayısı giderek artıyor!..
» Erkeğin, Hanımına Karşı Görevleri...
» Tarihî Harran Ulu Camii 8 Asır Sonra İbadete Açılıyor!..
» Siirt Fıstığı İçin Müthiş Tesis!..
» Ayasofya'da Gıyabî Cenaze Namazı Kılındı!..
» 31 yıllık Acı: Halepçe!..
» İslam'da Zekâtın Yeri ve Önemi!..
» Almanlar: Müslüman Başbakanı Tartışıyor
» Çamlıca Camii'nde İlk Ezan Okundu
» İmran Han: Keşmir Sorununu Çözen Nobel'e layıktır!..
» İstanbul Havalimanı’nda 16 Bin Kişiye İş Fırsatı!
» Çamlıca Camii'nde İlk Ezan Ne Zaman?
» İslam ve Müslümanlar Arasındaki Çelişki
» Kaza ve Kadere İmanın Mahiyeti
  PARA PİYASALARI
    Alış Satış
  USD %
  EUR %
  HAVA DURUMU
İstanbul /
Ankara /
İzmir /
  NAMAZ VAKİTLERİ
 
  GÜNÜN FOTOĞRAFI    Hepsini gör
  HARİTA

Haritayı Daha Büyük Görüntüle
  SON 24 SAAT
Copyright © 2008 - MANA HABER. Her Hakkı Saklıdır.  
manahaber.com bağlantı verdiği sitelerin içeriğinden sorumlu değildir.
Sitemizde yayınlanan yazı, resim, grafik, ses ve görüntüler, ancak izin alındıktan sonra, kaynak gösterilerek ve link verilerek yayımlanabilir.