timberland outlet polos lacoste mbt baratos nike roshe run ghd outlet hollister madrid nike outlet nike huarache joyas pandora Gafas ray ban ray ban baratas ralph lauren espa?a gafas oakley nike sb baratas new balance baratas nike free baratas boligrafos montblanc air jordan ireland new balance ireland

timberland outlet polos lacoste mbt baratos nike roshe run ghd outlet hollister madrid nike outlet nike huarache joyas pandora Gafas ray ban ray ban baratas ralph lauren espa?a gafas oakley nike sb baratas new balance baratas nike free baratas boligrafos montblanc air jordan ireland new balance ireland

29 Mart 2024 Cuma
17:48
Politika   Önceki Haber     |     Sonraki Haber       |      ANA SAYFA
Hızlı Yazdır! Hızlı Yazdır        
Yazı boyutunu:    

Tarih/Saat: 3 Ocak 2016 Pazar, 09:35:13

Ümmete Siper Olacağız

Saadet Partisinin İl Başkanları ve İl Müfettişleri Toplantısı Kızılcahamamda başladı.

Saadet Partisi’nin İl Başkanları ve İl Müfettişleri Toplantısı’nın ilk gününde Saadet Partisi Yüksek İstişare Kurulu  Başkanı Oğuzhan Asiltürk ve Saadet Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Mustafa Kamalak konuştu. Mezhep ve etnik ayrımcılık uyarısı yapan Kamalak, Haçlıların her seferinde çekirge sürüsü gibi İslam topraklarına saldırdığını son saldırıyı Milli Görüş erlerinin savuşturacağını söyledi. Asiltürk ise, “Milli Görüşçüler olarak görevimiz,  Allah’a yakınlaşmak, Hakk’a davettir.  Bütün gücümüzle çalışacağız” dedi.

TATLI DİLLE, HİKMETLE DAVET EDECEĞİZ

Teşkilat mensuplarına ‘üslup’ uyarısında bulunan Asiltürk, Milli Görşçülerden Hak davalarını ‘tatlı dil’ ile anlatmasını istedi. Asiltürk, “Birçok AK Partili hükümetin icraatlarından rahatsız. Rahatsız olan bu insanları davet etmeliyiz. Nasıl bir yöntem ile hikmet ve güzel nasihat ile” dedi.

“allah yolunda çalışmak böyle olur”

Saadet Partisi Yüksek İstişare Kurulu (YİK) Başkanı Oğuzhan Asiltürk, Tahran’daki temaslarına değindi. Asiltürk, “Tahran’daki toplantıda âlimler bize ‘Hoca’nın kıymetini bilemedik’ dediler. Bütün güçle çalışmayı Hoca’ya bakarak görebiliriz. Kalp krizi geçirdi hastaneye gitmek istemedi. Zorla hastaneye yatırdık. Bir kalp krizi daha geçirdi. Almanya’dan ziyaretçiler geldi. Doktor izin vermemesine rağmen onları kabul etti toplantı yaptı. Ertesi gün vefat etti. Allah için canını vermek böyle olur. Hoca ‘Oğuzhan alacağımız nefesin sayısı bellidir, onu Allah yolunda harcayalım’ dedi. Allah yolunda çalışmak böyle olur” şeklinde konuştu.

ÜMMET, ÜÇ FACİANIN SONUNCUSUNU YAŞIYOR

Saadet Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Mustafa Kamalak, “İslam âlemi dış kaynaklı olarak üç fitne dönemi yaşadı. Yani içinde bulunduğumuz faciayı ilk defa yaşamıyoruz. Hz. Osman döneminde başlayan ve Kerbela faciası ile süren dönem. Dış kaynaklı olarak da ilk facia Birinci Haçlı Seferi olarak tarihe geçti.  Haçlılar çekirge sürüleri gibi Kudüs’e akın ettiler. Kudüs’e ulaşarak, Mescid-i Aksa’yı işgal ettiler. Bu ilk faciayı Selahattin Eyyubi ile 88 yıl sonra yendik” dedi.

“KENDİLERİNİ KAHRAMAN ZANNEDİYORLARDI”

ÜMMETİN ikinci faciasının Moğol istilası olduğun söyleyen Kamalak, şöyle devam etti: “O da Anadolu’da 88 yıl sürdü. Bunu ise Osmanoğulları ile yenmeyi bildik. Üçüncü faciamız ise Birinci Dünya Savaşı’ydı. Batı daha öncekilerden daha korkunç bir şekilde dalga dalga üzerimize geldi. Tam otuz cephede savaşmak zorunda kaldık. O tarihteki acemi piyonlar kendilerini kahraman zannediyordu.”

Genel Seçimler sonrası bir dizi toplantıyı tertip eden Saadet Partisi geçen hafta düzenlediği iki günlük Genel İdare Kurulu  Kampı’ndan sonra bu sefer de iki günlük İl Başkanları ve İl Müfettişleri Kampı düzenledi. Dün sabah saatlerinde başlayan kampın açılışını Saadet Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Mustafa Kamalak yaptı. Kızılcahamam’da düzenlenen İl Başkanları ve İl Müfettişleri kampına partinin 81 il başkanı ile il müfettişinin yanı sıra Saadet Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Mustafa Kamalak ve Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Oğuzhan Asiltürk ile birlikte partinin üst yönetimi iştirak etti.

ÜMMET, ÜÇ FACİANIN SONUNCUSUNU YAŞIYOR

Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, İslam ümmetinin tarihi boyunca bir fitne ve üç büyük faciaya maruz kaldığını da hatırlatarak, “Biz bu faciayı ilk defa yaşamıyoruz. Dış kaynaklı olarak İslam alemi üç dönem yaşadı bir de fitne dönemi. Hz. Osman döneminde başlayan ve Kerbela faciası ile süren dönem. Dış kaynaklı olarak da ilk facia Birinci Haçlı Seferi olarak tarihe geçti.  Haçlılar çekirge sürüleri gibi Kudüs’e akın ettiler. Anadolu üzerinden geliyorlar, İslam orduları ise yetersiz kalıyorlardı. Kudüs’e ulaşarak, Mescid-i Aksa’yı işgal ettiler. Yol boyunca o kadar katliamda bulundular ki, şehit sayımız 100 binin üzerinde oldu. Bu ilk faciayı Selahattin Eyyubi ile 88 yıl sonra yendik. Genç komutan hiç kan dökmeden, Aksa’yı teslim aldı, tıpkı Hz. Ömer gibi. Bu ümmetin ikinci faciası ise Moğol istilasıdır. O da Anadolu’da 88 yıl sürdü. Bunu ise Osmanoğulları ile yenmeyi bildik. Üçüncü faciamız ise Birinci Dünya Savaşı’ydı. Batı daha öncekilerden daha korkunç bir şekilde dalga dalga üzerimize geldi. Anadolu tüm gücüyle direndi ama başta gafil yöneticiler yüzünden Siyonizmin oyunuyla hareket eden ve kendilerini kahraman zannedenler, ilk etapta Abdülhamit Han’ı tahtan indirerek, imparatorluğu savaşa sokmuşlardı. Tam otuz cephede savaşmak zorunda kaldık. O tarihteki acemi piyonlar kendilerini kahraman zannediyordu” hatırlatmasını yaptı.

MEKKE’NİN FETHİ HAYIRLI OLSUN

Saadet Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Mustafa Kamalak, konuşmasına Mekke’nin Fethi’ni kutlayarak başladı. Kamalak, “Biliyorsunuz bu ay Mekke’nin Fethi’nin 1386 yılıdır. O münasebetle fetih kutlu olsun” dedi.  Elden, ele nesilden nesile emanetlerin Milli Görüşçülere ulaştığını aktaran Kamalak, “Hz. Peygamber’den bize kalan o iki emaneti hayata geçirmek isteyen bizden başka kimse yok. Ne yazık ki İslam alemi son dönemde sıkıntılar yaşıyor, ümmet şuurunu yitiriyor” şeklinde konuştu.

ASİLTÜRK: DURUMUMUZU GÖZDEN GEÇİRİYORUZ

Saadet Partisi Yüksek İstişare Kurulu (YİK) Başkanı Oğuzhan Asiltürk konuşmasında temel ilkeler ile yapılması gerekenler noktasında bilgiler aktardı.

Asiltürk, teşkilat mensuplarına yaptığı uyarıların en dikkat çekeni ise ‘tatlı dil’ ve ‘üslup’ uyarısıydı.  Seçimlerden sonra parti olarak durumlarını gözden geçirdiklerini aktaran Asiltürk, “Hayırlı bir çalışma yapmak üzere bir araya gedik. Durumumuzu gözden geçiriyoruz. Ne yapmamız gerektiğini planlıyoruz. Sonra bunları uygulayacağız. Buradan çıkan sonuçları illerimizde uygulayacağız” dedi. Asiltürk, 7 Haziran seçimlerinden bir iktidar çıkmadığını da hatırlatarak, MSP ve CHP koalisyon hükümetinin hayırlı hizmetlerini aktardı. Asiltürk, “7 Haziran seçimlerinde bir sonuç çıkmadı. Parti menfaatlerini ülke menfaatleri üzerinde tuttular. CHP ile MSP döneminde yaptığımız ittifakı o zaman eleştirmişlerdi. Ama o hükümet Türkiye’nin batıya olan yönünü doğuya döndürdü. İmam Hatipler bile o dönemde açıldı. Beş yıllık kalkınma planlarına bile girdi. Bizi eleştirenler sonra pişman oldu tabi” diye konuştu.

ASİLTÜRK’TEN TATLI DİL VE ÜSLUP UYARISI

Asiltürk, parti mensuplarını yaptığı uyarılarda ise tatlı dil vurgusu yaptı. Asiltürk, “Birçok AK Partili hükümetin icraatlarından rahatsız. Ama bu rahatsız olan insanları davet etmeliyiz. Nasıl bir yöntem ile hikmet ve güzel nasihat ile. Allah güzel sözle diyor. En güzel şekilde nasihat et. Allah’ın bize öğrettiğinden daha güzel şey yapabilir miyiz. Biliyoruz ki, insanların önemli bir kısmı buna uymuyor. Karşıdaki insan yanına geleceğine ondan uzaklaşıyor. Bunlara dikkat edeceğiz.  Akıllara, vicdanlara hitap etmeliyiz.  Milli Görüşçüler olarak görevimiz,  Allah’a yakınlaşmak, Hakk’a davettir.  Bütün gücümüzle çalışacağız” şeklinde konuştu.

HOCAMIZ BİZE: ‘NEFESİMİZİ ALLAH YOLUNDA HARCAYALIM’ DEDİ

Geçtiğimiz haftalarda Tahran’da bulunduğu temaslarına değinen Saadet Partisi YİK Başkanı Oğuzhan Asiltürk, Milli Görüş Lideri Prof. Dr. Necmettin Erbakan’ın son nefesine kadar çalıştığını aktararak, parti çalışmalarına dikkat çekti. Toplantıdan çıkan sonuçların illerde mutlaka uygulanması gerektiğini ifade eden Asiltürk, “Hocamız bize niçin ‘iki parti var’ diyordu. Tahran’daki toplantıda alimler bize ‘Hoca’nın kıymetini bilemedik’ dediler. Bütün güçle çalışmayı Hoca’ya bakarak görebiliriz. Kalp krizi geçirdi hastaneye gitmek istemedi. Zorla hastaneye yatırdık, orada da talimat vermeye başladı. Bir kalp krizi daha geçirdi. Almanya’dan ziyaretçiler geldi. Doktor izin vermemesine rağmen onları kabul etti. Onlarla toplantı gerçekleştirdi. İnsanın gözü yaşarır, ertesi gün vefat etti. Allah için canını vermek böyle olur. Hoca ‘Oğuzhan alacağımız nefesin sayısı bellidir, onu Allah yolunda harcayalım’ dedi. Allah yolunda çalışmak böyle olur” dedi.

KAMALAK’TAN MÜSLÜMANLARIN NOEL KUTLAMASINA TEPKİ

İslam ümmetine karşı Haçlılar’ın son saldırısının halen sürdüğünü de aktaran Kamalak, Müslümanların ‘Noel’ kutlamasına da tepki gösterdi. Kamalak, “Aradan bir asır geçmesine rağmen halen kendimize gelemedik, bu faciayı atlatamadık. Beynimizdeki travmalardan kurtulamadık. Ne olacak peki. Ümitsiz miyiz, hayır. Nasıl ki ilk faciayı Selahattin Eyyubi ile ikinci faciayı Osmanoğulları ile atlatmış isek, üçüncü faciayı da inşallah Milli Görüşçüler ile atlatacağız. Son facianın uzun sürmesindeki temel neden ise işbirlikçi yöneticiler ve haçlıların desteklediği adamlardır.  Anadolu olarak birçok savaş sonrasında bağımsızlığı kazandık. Batı’nın alfabesini aldık, onların kılık ve kıyafetini aldık. Yılbaşı dahi bizde tatil. Batı’yı anladık, inançlarının gereğini yapıyor. Peki Allah aşkına biz neyi kutluyoruz. Hemen hemen bütün İslam alemi yılbaşını kutluyor. Aradan yüz yıl geçmiş olmasına rağmen henüz faciayı atlatamayışımızın ikinci sebebi ise İslam aleminin kendi öz değerlerinden şüpheye düşmesi. İnanç yapısını sorgulamaya başlaması. İnanç yapısına karşı lakayit kalması. Daha önceki işgallerde lider kadroları ile halk bir bütündü. İnançları ile de araları sıkıydı” dedi.

BU İŞBİRLİKÇİLER, EZANI, SİYERİ, İSLAM’I DAHİ YASAKLADILAR

Tek parti döneminde bazılarının Anayasa’ya İslam yerine Hıristiyanlık’ı yerleştirmek istediğini de aktaran Kamalak, Ezan-ı Muhammedi’yi de yasaklattıklarını hatırlattı. Kamalak, “Kurtuluş Savaşı’nda asker ile düşmana karşı savaşan müftüler dahi sorgulanıyordu. Ahmed Hamdi Akseki hocamız bir siyer kitabı yazıyor. Kitabın neden basılmadığını soruyor. Cevap da ‘biz yeni neslin dini duygulardan etkilenmemesi için basımını uygun görmedik’ Özü bu. İmza ise Vedat Nedim Tör’e ait” diye konuştu. Konuşmasının bir bölümünde ise İslam dinini yozlaştırmak ve farklılaştırmak isteyen güruhlara da tepki gösteren Kamalak, “Bazıları ise son yıllarda ‘Ilımlı olmak lazım, Light İslam’ diyerek, topluma dayatmalarda bulunmaya çalıştılar. Biz ise ‘Light İslam, İslam dışında her şeydir’ diyoruz. İslam sadece Allah’ın Peygamberi ile gönderdiği dindir. Yeni kurallar koymaya çalıştılar” dedi.

ETNİK AYRIMCILIĞA 1071 HATIRLATMASI

Kamalak, konuşmasında ayrıca etnik ayrımcılık yapanları da eleştirerek, İslam’ın etnik kökenleri kendi içinde yoğurduğunu söyledi. Tarihten örnekler veren Kamalak, 1071 yılında Anadolu’nun kapılarının açıldığı Malazgirt Savaşı’nı hatırlattı. Kamalak, “Kürtlerin iki özelliği vardır. Son derece mert ve dindar insanlardır. 1071 yılında Alparslan’a 20 bin mücahit ile destek vermişlerdir. Birinci Dünya Savaşı’nda Osmanlı’yı parçaladıklarında Kürtler ‘hayır bizim yerimiz hilafet makamı sancağının altıdır’ demişlerdir. Lozan’da Kürtlere azınlık verelim dediklerinde, Doğu’daki Hocalarımız, ‘Hayır bir İslam diyarında kimse azınlık olamaz’ diye telgraflar göndermişlerdi. Aradan geçen zaman içinde yöneticilerimizin gafleti yüzünden bir takım yanlış uygulamalar yapıldı.  Pusu da bekleyen emperyalizm ise bunu fırsata çeviriyor” diyerek etnik fitneye dikkat çekti.

   Milli Gazete

 

   manahaber.com bağlantı verdiği sitelerin içeriğinden
   sorumlu değildir.

 

Paylaş :

Diğer Haberler
"Dünya Beşten Büyüktür" Ders Kitaplarına Girdi
ABD'nin Türkiye'den 6 Talebi Varmış
Bakandan: Bayramda Yola Çıkacaklara Önemli Uyarı
Yalanların En Büyük Panzehiri Hakikatlerdir
Uluslararası Medeniyet Şurası
Müftünün Nikah Kıyması Laikliğe Aykırı İse...
Koalisyon Suriye'de 2286 Sivil Öldürdü
İslam Ülkeleri Liderlerine Arakan Çağrısı!..
Kılıçdaroğlu'nun İlginç Bayram Mesajı
İtikat Aynı Zamanda Milli Güvenlik Meselesidir
Müftülerin Nikah Kıyması Hukuk Devletinin Gereğidir
1 Milyar 700 Milyon Müslümanla Biriz!..
İslam’ı Doğru Temsil Ediyor muyuz?
İslam Birleşmiş Milletleri Ne Zaman Kurulacak?
Katar Sana Söylüyorum, Türkiye Sen dinle!
Kürtler Bağımsızlık ve Tanınma İstiyor, ya Biz?
"Kudüs Tüm Müslümanların Namusudur!..”
Abdullah Gül Sessizliğini Bozdu!
İlahiyat Fakülteleri Medreserin Bilgi Birikimine Ulaşamadı!..
"Ortadoğu'da Bir Kürt Sratejimiz Olmalı!.."
"Zalimlere Karşı Sesimizi Yükseltmeye Devam Edeceğiz!.."
Analiz: 'Evet'e Kürt Seçmen Katkısı!..
İslam Dünyasında 'Evet' Sevinci!
"Batı, İslam Korkusu Hastalığıyla Yüzleşmek Zorunda!.."
Kürtlerin Oy Tercihleri Ne Anlatıyor?..
Sonuçları Doğu-Güneydoğu Belirledi!..
"Erdoğan Bundan Sonra Ne Yapmalı?.."
Kürt Seçmenin Referandum Tercihi?
'İslam'a Karşı İslam Projesi Yürütülüyor!'
Batı, İstanbul’un Fethinden Dolayı Biz Affetmedi!..
Bölünmenin Kürt’e de Türk’e de Faydası Yok
Başbakan Yıldırım'dan İran'a Uyarı!
Camilere Ezan Yasağı Önerisi!..
"Ümmetin Âlimleri, Erdoğan'ın Yanındadır..."
Kürd Siyasetinde Alternatif Arayışı?
  YAZARLAR
  GAZETE 1. SAYFALAR
  ÖNE ÇIKANLAR
  TARİHTE BUGÜN
29 Mart 1903
Marconi telsiziyle, Londra-New York arasında düzenli haber akışı başladı. ...
29 Mart 1903
Van'da meydana gelen depremde 860 kişi hayatını kaybetti. ...
29 Mart 1975
Türk Havayolları'nın sermayesi 1 milyar liraya çıkarıldı. ...
29 Mart 1991
İstanbul'da ekmek ilk kez 1000 lira sınırına ulaştı. ...
 
  SON DAKİKA
» Deprem sonrası yeni önlem: Altın ithalatı durduruldu
» Depremde vefat edenlerin sayısı giderek artıyor!..
» Erkeğin, Hanımına Karşı Görevleri...
» Tarihî Harran Ulu Camii 8 Asır Sonra İbadete Açılıyor!..
» Siirt Fıstığı İçin Müthiş Tesis!..
» Ayasofya'da Gıyabî Cenaze Namazı Kılındı!..
» 31 yıllık Acı: Halepçe!..
» İslam'da Zekâtın Yeri ve Önemi!..
» Almanlar: Müslüman Başbakanı Tartışıyor
» Çamlıca Camii'nde İlk Ezan Okundu
» İmran Han: Keşmir Sorununu Çözen Nobel'e layıktır!..
» İstanbul Havalimanı’nda 16 Bin Kişiye İş Fırsatı!
» Çamlıca Camii'nde İlk Ezan Ne Zaman?
» İslam ve Müslümanlar Arasındaki Çelişki
» Kaza ve Kadere İmanın Mahiyeti
  PARA PİYASALARI
    Alış Satış
  USD %
  EUR %
  HAVA DURUMU
İstanbul /
Ankara /
İzmir /
  NAMAZ VAKİTLERİ
 
  GÜNÜN FOTOĞRAFI    Hepsini gör
  HARİTA

Haritayı Daha Büyük Görüntüle
  SON 24 SAAT
Copyright © 2008 - MANA HABER. Her Hakkı Saklıdır.  
manahaber.com bağlantı verdiği sitelerin içeriğinden sorumlu değildir.
Sitemizde yayınlanan yazı, resim, grafik, ses ve görüntüler, ancak izin alındıktan sonra, kaynak gösterilerek ve link verilerek yayımlanabilir.