dünyanın en güzel bahçeleri
Kusursuz bir uyum içerisinde sıralanmış çiçekler, onların birbiriyle yarışan parlak renkleri ve etrafa yayılan muhteşem kokuları…Önce bir kapıdan içeri giriyorsunuz, içerisi cennetin dünya üzerinde unutulmuş küçük bir parçası gibi… Kusursuz bir uyum içerisinde sıralanmış çiçekler, onların birbiriyle yarışan parlak renkleri ve etrafa yayılan muhteşem kokuları… Doğanın en güzel mucizesinin, insan elinin dokunuşuyla bambaşka alanlara dönüştüğü nefes kesen bahçelerden bahsediyoruz. Doğanın başrolde olduğu bir hikayenin en renkli sahnelerine götürüyoruz sizi. İşin içinde doğal olmayan hiçbir şeyin bulunmadığı bir dünyanın en güzel bahçelerine…

1. Buchart Bahçesi/Kanada
Alice Harikalar Diyarı’nda hikayesinde anlatılan o muhteşem bahçenin tamamen bir hayal ürünü olduğunu düşünüyorsanız yanılıyorsunuz. Çünkü dünya üzerinde öyle bir bahçe var ki o hikayenin ilginç çiçekleriyle yarışır nitelikte. Buchart Bahçesi’nin gerçek güzelliği güneşin son ışıklarıyla beraber ortaya çıkıyor. Çünkü havanın kararmasıyla beraber bahçenin çeşitli alanlarına gizlenen ışıklar açıldığında, renklerin yarattığı festival havası bahçenin tamamına yayılıyor.

Buchart-Bahçesi-800x600

2. Keukenhof Bahçesi/Hollanda
Ayaklarınızın altına serilmiş en canlı renklerin kullanıldığı bir lale halısı düşünün ve Hollanda’nın en güzel bahçesinden içeri adımınızı atın. İşte Keukenhof tam da böyle bir tanıma yakışıyor. Çünkü bahçenin girişinden sonuna kadar envai renkte lale örtüsü karşılıyor sizi. Dünyanın en büyük lale bahçesi için Lale Festivali sırasında yüz binlerce soğan kullanıldığı söyleniyor. Ve aynı dönemde yüzlerce ziyaretçi sırf bu festivalin havasını solumak için Hollanda’nın yolunu tutuyor.

Keukenhof-Bahçesi-800x600

3. Versay Sarayı Bahçesi/Fransa
Paris’ten yaklaşık bir saatlik küçük bir kaçamağın sonunda Versay kasabası karşılar sizi. O şirin kasabanın içinde ise Avrupa’nın en büyük sarayı… Dünyanın en muazzam mimari yapılarının arasında yer alan Versay Sarayı’nın içinde ise öyle bir bahçe var ki; en az sarayın kendisi kadar büyülüyor ziyaretçilerini. XIV. Louis için yapılan bahçe, Andre Le Notre tarafından tasarlanmış. Bahçe içerisindeki her şey kusursuz bir düzenin simgesi sanki… Ünlü bahçenin en ilginç yanı ise çiçeklerin sulanması ve su gösterileri için her gün, yaklaşık 600 bin Parislinin günlük su tüketimine eş değer bir su kullanılması.

Versay-Sarayı-Bahçesi-800x600

4. Rikugien Bahçesi/Japonya
Bahçe düzenlemeleri ve çiçek yetiştirme konusunda tüm dünya ülkeleri bir müsabaka düzenlese ipi açık ara Japonya göğüsler diyebiliriz. Ellerinin değdiği he şeye farklı bir anlam yükleyen Japonların peyzaj konusundaki başarısı bir gerçek! Ama aralarında öyle biri var ki dünyanın en güzel bahçesi olmaya aday. Rkugien Bahçesi’nde yeşilin tüm tonlarına rastlamak mümkün. Bahçenin yapımında doğallığın ön planda tutulmasına özen gösterilmiş. Doğanın oynadığı bu muhteşem oyun içerisinde muhteşem bir de göl var. Her mevsim bambaşka bir güzelliği ağırlayan bahçenin en güzel zamanları ise bahara uyandığı sabahlar. Olur da bahar aylarında Japonya’yı ziyaret ederseniz Rikugien’i fotoğraflamadan dönmeyin deriz.

Rikugien-Bahçesi-800x600

5. Brooklyn Botanik Bahçesi/Amerika Birleşik Devletleri
Manhattan’a yaklaşık 20 dakika uzaklıkta yemyeşil bir bahçe var! Üstelik gözlerinize inanamayacağınız güzellikte. Kozmopolit şehir yaşantısına inatla binlerce bitki çeşidini barındıran huzurlu bir bahçe burası… Öyle ki Amerika’nın hareketli yaşantısına ayak uydurmak için gelenler bile Brooklyn’in huzur bahçesinde küçük bir mola vermeyi unutmuyor. Şehrin hızına ara vermek isteyen yerliler içinse zaten bir kaçış noktası yıllardır. Şu sıralar ajandanızda bir Amerika seyahati varsa mutlaka bir gününüzü Brooklyn Bahçesi’ne ayırın, buraya kadar gelmişken içindeki Japon Bahçesi’ni de görmeyi ihmal etmeyin.