9 Mayıs 2025 Cuma
12:47
Güncel   Önceki Haber     |     Sonraki Haber       |      ANA SAYFA
Hızlı Yazdır! Hızlı Yazdır        
Yazı boyutunu:    

Tarih/Saat: 25 Haziran 2016 Cumartesi, 00:47:33

Zihinleri Tazeyken Kur'an'a Gönderin!

Kuran-ı Kerim öğrenmede yaz Kur’an kursları önemli rol oynuyor. Emekli İstanbul Baş Vaizi Mustafa Akgül, “Aileler çocuklarını gitar ve yüzme gibi kurslara gönderiyor, hâlbuki öncelik yaz Kur’an kursunda olmalı” dedi.

Okulların yaz tatiline girmesiyle birlikte camilerde yaz Kur’an kursları başladı. Emekli İstanbul Baş Vaizi Mustafa Akgül, yaz tatilinin Kur’an-ı Kerim’i öğrenmede çocuklar için çok önemli bir fırsat olduğunu söyledi. Yaz aylarında çok sayıda çocuklara yönelik kurs açıldığına değinen Akgül, “Çocuğunu isteyen istediği kursa gönderebilir ama bana soracak olursanız bu kursların en başında yaz Kur’an kursu olmalı” ifadelerini kullandı.  ‘GİTAR KURSU TERCİH EDİLİYOR’ “Bir zamanlar memleketimizde Kur’an öğrenen ve öğreten takip ediliyordu” diyen Akgül, “Anne babalar da ne yapalım? Öğretmek istiyoruz ama imkân yok, yasak” deyip çekiniyorlardı. Şimdi tam tersine devlet okutmayan görevliye ceza veriyor. Velileri de göndermeleri yönünde teşvik ediyor. Aileler ise bu konuda ya bilinçsiz ya da ihmalkâr. Çocukları gitar, yüzme gibi başka kurslara göndermeyi tercih ediyorlar. Kurslar konusunda kendileri karar verirler ama Kur’an kursunu en başa almaları lazım. Son zamanlarda bu imkânlardan, bu serbestlikten yararlanan 50-60 yaşındaki insanlar bile Kur’an okumayı öğrendi. Bunu fırsat olarak değerlendirip, yavrularımıza Kur’an-ı Kerim’i ve dini bilgileri öğretmemiz gerekiyor” şeklinde konuştu. 

‘ASLA DİN DÜŞMANLIĞI YAPMAZ’

Kur’an-ı Kerim öğrenmede yaz kurslarının önemli rol oynadığına değinen Akgül, “Aileler tatilde yazlığa ya da köye gidiyor. Bu yüzden çocuklar tam olarak Kur’an okumayı öğrenemiyor. Fakat çocuk kursta kaldığı sürece mutlaka bir şeyler kapıyor. Tekrar eden senelerde yine gönderilirse belli bir birikim elde ediyor. Kur’an okuyan çocuğunuz ya da torununuz namaz kılar mı kılmaz mı, günahlardan uzak kalır mı kalmaz mı bilmem ama din, iman, cami, ezan, Kur’an düşmanlığı kesinlikle yapmaz. Nerede konusu açılsa bunları savunmaya geçer. Çünkü Kur’an okumak, Cenab-ı Allah ile irtibat kurduğuna inanmasını temin eder. Dolayısıyla maneviyatı savunur hale gelir. Efendimiz, ‘Kim Allah ile konuşmak isterse Kur’an okusun’ buyurmuşlar. Bu bizim için fevkalade önemlidir. Onun için bu yaz günlerini çocukların oyunlarını da ihmal etmeden yaz Kur’an kurslarına göndermelerini tavsiye ediyorum. Bir senede olmasa da birkaç sene sonra istenilen noktaya ulaşılacağına inanıyorum” diye konuştu. 

‘İBADET İÇİN SERMAYESİ HAZIR OLUR’

“Sizin hayırlınız, Kur’an öğrenen ve öğretendir” hadisini hatırlatan Akgül, “Aman ne olur çocuğunuza ya da torununuza Kur’an-ı Kerim’i okumayı mutlaka öğretin. Mükâfatı çok büyüktür. Öğrenmek çocuklar için daha kolay çünkü zihinleri çok taze. Küçükken öğrenilen, mermerin üzerine yazılmış yazı gibidir. Bu bilgiler kişiye sahip çıkar ve dini kavramları benimsemelerine sebep olur. Çocukluğunda Kur’an okumayan, namaz sürelerini ezberlemeyen kişi belli bir yaştan sonra pişman oluyor. Namaza başlamak istiyor ama bu defa da okuyacağı süreleri bilmiyor. Bu yüzden başlamaya cesaret edemiyor. Bir fırsat olan yaz Kur’an kurslarında çocuklarımıza dini bilgileri verirsek, ne zaman ibadeti yapmaya karar verirse o zaman sermayesi hazır olmuş olacak. Çekinmeyecek ve namaza başlamaktan korkmayacak” sözlerini ekledi.

   vahdetgazetesi.com

 

   manahaber.com bağlantı verdiği sitelerin içeriğinden
   sorumlu değildir.

 

Paylaş :

Diğer Haberler
"Yapay bir din oluşturma gayretindeler!"
Aileyi tehdit eden akımları önleyici tedbirleri almaya devam edeceğiz
İsrail, Filistin halkını ve tarihini silmeye çalışıyor!..
Yahudiler'in Kıbrıs Planlı!..
Müslümanların birlik ve beraberliği önemli
FETVA: "süresiz nafaka caiz değil!"
Balkan âlimleri Edirne'de buluştu
Fatih'teki İsmailağa Camisi'ne gelen bir kişi havaya ateş açtı
Sudan’da iç savaş yüzünden 14 milyon insan göç etti
"Sevgili Kürt kardeşim!"
Dünya Müslüman Alimler Birliği, İsrail'i kınadı
Bektaşi Lideri, Arnavutluk’ta Devlet Kurmak İstiyor!
Hesabına gelen 23 milyon lirayı 'haram olduğu için' iade etti
"Yenidoğan Çetesi"ne Dair Neler Biliniyor?
Depremde vefat edenlerin sayısı giderek artıyor!..
Ayasofya'da Gıyabî Cenaze Namazı Kılındı!..
Afgan Göçmen AbdülAziz, Teröristi Silahsız Olarak Durdurdu!..
Aileyi Kurtaralım!..
2019 Yılı Hac Kuraları Açıklandı
Her Yıl 3,3 Milyon Kişi Alkolden Ölüyor!..
Yemen'de İnsanlar Açlıktan Ölüyor!..
İrlandalı Sanatçı Sinead O'Connor, Müslüman Oldu
Sedanur'u Bulan Ekipten Yürek Dağlayan Sözler
Diyanet Aileleri Uyardı
Hicrî Yılbaşı Hayırlı Olsun
Direksiyon Başında Telefonu Bitireceğiz!
Kurban Bayramına Dair
İşte il il bayram namazı saatleri!
Allah’a “kurb”an olmak
700'den Fazla Kişi Müslüman Oldu...
Bayram Sevinç ve Neşedir...
İl İl Ramazan Bayramı Namazı Saatleri
Oruç Yeni Bir Varoluştur?
İlim, İrfan, Bilgi ve Hikmet Medeniyeti
Yaradılış, Diriliş ve Hesap
Copyright © 2008 - MANA HABER. Her Hakkı Saklıdır.  
manahaber.com bağlantı verdiği sitelerin içeriğinden sorumlu değildir.
Sitemizde yayınlanan yazı, resim, grafik, ses ve görüntüler, ancak izin alındıktan sonra, kaynak gösterilerek ve link verilerek yayımlanabilir.